Събота, 25 Дек 2021
    
Бизнес Созопол

Кметът на Черноморец за дивото къмпингуване: „Всяка наредба е по-добра от липсата на такава”

  27.06.2021 12:29  
Кметът на Черноморец за дивото къмпингуване: „Всяка наредба е по-добра от липсата на такава”

Дона МИТЕВА

За нови правила за къмпингуващите в страната се заговори и тази година като вече тече общественото обсъждане. До края му остава малко повече от 3 седмици. В това време заинтересованите могат да дадат мнението си, както и предложения и да променят правилата за дивото къмпингуване.

За реалните проблеми от дивото къмпингуване по време на среща, организирана в Бургас от евродепутата Цветелина Пенкова, говори кметът на Черноморец  Росен Деспов. Той очерта няколко профила на къмпингари - има хора, които се настаняват в чужд имот през април и си тръгват от там края на септември, други пък  го правят за две – три седмици, а трети с палатки само за почивните дни.

Той говори за отпадъците, които се създават и се почистват от средствата на местното население, както и за питейната вода, която къмпингарите консумират, без да има как да заплатят. Обърна сериозно внимание и на това в края на лятото какво лошо състояние се оставят терените след приключване на сезон. „Местната власт няма как да упражнява контрол и да налага санкции, а последствията са за нас. Сигурен съм, че всяка наредба е по-добра от липсата на такава“, заключи той по отношение на предложената за обсъждане в момента наредба за дивото къмпингуване. Той припомни, че създаването на въпросната наредба е от началото на 2020 година. „Няма гаранция, че новото правителство, което се надяваме да имаме след изборите, ще пожелае да приеме точно този вариант на наредбата, който в момента се обсъжда“, изрази своите притеснения кметът.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може