Вторник, 03 Авг 2021
    
Крими

Оправдаха Бенчо Бенчев за укривателството на Митьо Очите

  24.06.2021 11:23  
Оправдаха Бенчо Бенчев за укривателството на Митьо Очите

Районен съд – Бургас призна подсъдимия Бенчо Б. за невиновен по воденото срещу него наказателно производство за лично укривателство и противозаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Съдебната инстанция призна подсъдимия за невиновен в това, че в периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г., в Република Гърция и Република Турция, спомогнал на Д. Ж. да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 02.08.2018 г. е транспортирал с лек автомобил Д. Ж., от гр. Солун, Република Гърция до гр. Истанбул, Република Турция и за периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Б., без да се е споразумял с Д. Ж., преди да е извършено самото престъпление. Бургаският районен съд оправда Бенчо Б. по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по чл. 294, ал. 1 от НК.

Районен съд – Бургас призна Бенчо Б. за невиновен и за това, че на 05.08.2018 г., в дома си в гр. Бургас, държал 57 бр. фабрични патрони, представляващи боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително. Също и за третото му повдигнато обвинение за това, че на гореспоменатата дата и място е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях (ловна карабина, 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, 3 бр. пистолети  и 90 бр. боеприпаси за тях, всички въз основа на надлежно издадени от съответните органи на МВР Разрешения), като не взел необходимите мерки за сигурност.

Делото бе гледано по общия ред. Държавното обвинение поиска от съда да наложи общо наказание на подсъдимия „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години, чието изпълнение да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години. Защитата на Бенчо Б. пледира за оправдателни присъди по трите му повдигнати обвинения. Според адвокатите обвиненията по трите пункта в обвинителния акт са несъстоятелни и подсъдимия не е извършил нито едно от престъпленията, за които му е вменена вина. В своята последна дума пред съда, Бенчо Б. помоли за справедливост.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в  15-дневен срок пред въззивна инстанция.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“