Вторник, 03 Авг 2021
    
Култура Созопол

„Пиршество на сетивата“ обещават от Лятна академия на изкуствата

  18.06.2021 11:20  
„Пиршество на сетивата“ обещават от Лятна академия на изкуствата

Дона МИТЕВА

Съпътстваща програма на шестнадесетото издание на Лятна академия на изкуствата, която ще се проведе от 3 до 30 юли ще бъде „пиршество на сетивата” и „творческо съпреживяване”, обещава Петя Великова, председател на Академията.

 „Със специален концерт на 6 юли  откриваме Академията с участието на проф. Юлиан Рахлин - цигулка, проф. Александър Земцов - виола, проф. Петер Шомодари – виолончело, проф. Деница Лафчиева - кларинет и Сергей Редкин – пиано, които ще изпълнят  изключително интересна Брамсова програма. Концертът е финансово подкрепен от Община Бургас“, казва Великова.

На 7 юли е друг концерт, също на толкова високо професионално и емоционално ниво.  Ще свирят всички преподаватели, които имат майсторски класове в рамките на Академията. Насладата от майсторството на такива световни инструменталисти, не винаги може да се изпита, особено в Бургас - „всеки ден” и „случайно”, категорични са организаторите.

Билети за тези два изключителни концерта може да бъдат закупени на каса „Часовника“ в Бургас и в деня на концертите на каса НХК. 

По повод 60 годишнината си, в Градската художествена галерия в Созопол ще изнесе концерт проф. Ростислав Йовчев, който наред с популярните класически произведения - любими на публиката, ще предложи и по – малко познатата и считана за екзотична в България бразилска и испанска музика.

А всички заключителни събития на майсторските класове ще бъдат от 19 часа с вход свободен.

 


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“