Вторник, 03 Авг 2021
    
Царево

Общинските съветници от „Гергьовден“ в Царево напускат Движението

  14.06.2021 17:13  
Общинските съветници от „Гергьовден“ в Царево напускат Движението

Общинските съветници от „Гергьовден“ в Царево напускат Движението. Това обяви с пост във Фейсбук Любен Дилов – син, почетен председател на Движението. Въпреки, че ГЕРБ, СДС и „Гергьовден“ са коалиционни партньори на национално ниво, то в местния парламент на Царево съветниците от Движението са върла опозиция.

Ето и какво написа Любен Дилов-син:

„На прощаване с Гергьовден- Царево

Традиционно тъжно по тези душевно-географски ширини политиката по-често разделя хората, отколкото да ги събира,за което зове и призива от фасадата на Народното събрание. Ожесточените битки в местният парламент на Царево (Движение Гергьовден е деен участник в тях вече 20 години) логично доведоха до необходимостта да се разделим с местните ни представители, водени от Станислав Добрев. С това изявление информираме всички заинтересовани, че досегашната група на Движение Гергьовден в Царево тръгва да търси друг път за реализиране на идеите си, а Станислав ще бъде освободен от заеманите от него длъжности в управата на Движението. Тъжно е, защото едни отношения, строени повече от 20 години се оказа, че се нуждаели от...акт 16. Ние намираме, че днес има много по-тежка национална задача пред разумната политика от местните препирни и скандали. Задачата да търсим единодействие с хора, с които имаме общи ценности и посока и – без да премълчаваме грешките си – да се стремим да ги поправяме и да вървим заедно. Не винаги е възможно, явно, което само по себе си е тест, неиздържан и от двете страни на конфликта в Царево.

Ясно е, че ожесточеното политическо противопоставяне на предстоящите парламентарни избори ще предизвиква раздели. Радваме се, че в Движение Гергьовден те са цивилизовани и възпитани. Желаем попътен вятър на Станислав, Наско и Васко, позволявайки си да им припомним на раздяла, че когато знаеш къде искаш да отидеш, всеки вятър е попътен. И че късната любов, в това число и политическата, е като Царевския плаж през зимата – красиво, студено и не ти се съблича много-много“.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“