Петък, 31 Дек 2021
    
Избори 2021

„Българските патриоти“ се прицелиха в две депутатски места от Бургас

  07.06.2021 11:52  
„Българските патриоти“ се прицелиха в две депутатски места от Бургас

Георги РУСИНОВ

 

„Българските патриоти“ регистрираха листата си с кандидат-депутати от Бургаска област. На пресконференция след регистрацията, те заявиха, че са си поставили амбициозната цел да вкарат двама депутати от Бургас.

Водач е народният представител от два последователни мандата НФСБ Християн Митев. Втори е представител на ВМРО – общинският съветник от Бургас Николай Стоянов. Този път областният лидер на „воеводите“ – Георги Дракалиев няма да вземе участие в изборите. Трети е Радослав Петков, който на този вот участва от ВОЛЯ.

„Листата е пъстра. Присъстват хора с всякакви професии и подходящи профили за представители на законодателната власт. Имаме и много представители от местната власт, което е добре, тъй като те вече са подготвени на едно по-ниско ниво“, заяви лидерът Християн Митев.

Той открои от програмата на „Българските патриоти“ три много важни точки. Първата е поставяне на край на междуинституционалните войни, които не водели до нищо добро, за което свидетелствали последните събития в държавата. Повишаване на доходите, както на работещите, така и на пенсионерите и справяне с демографската криза са другите две важни точки от коалиционната програма.

„Не очаквайте от нас скандална и експресивна кампания. Ние ще проведем позитивна такава. Точките ни са продължение на политиките и на предишните патриотични обединения от две Народни събрания“, конкретизира той.

Георги Дракалиев добави, че Бургас е район, където патриотичните формации традиционно имат добър резултат и се надява и на изборите през юли това да е така.

„Надявам се пиленцето, което кацна на рамото на Мая Манолова предния път, този път да е при нас и да успеем да вкараме двама депутати – един от НФСБ и един от ВМРО“, поясни той.

Николай Стоянов заяви, че се надява избирателят да припознае своите интереси и приоритети в тяхно лице. Радослав Петков също наблегна на изброените от Митев важни акценти, като добави и борбата с картелите и безплатните лекарства.

В листата влизат още общинският съветник от Средец Валери Ангелов, който заема четвъртата позиция. Петата е за историка Тодор Стаматов. Шестата за доц. Стоян Транев. Общинският съветник от Бургас Боян Дяков заема осмото място в листата. Военният командир Йорданка Лазаринова е на 10-то място.

Дванадесети е бизнесменът Станислав Тодоров. Юристът е Антон Стоянов 14-и. 16-тата позиция е за д-р Коста Влъчков. Секретарят на Националната контролна комисия на НФСБ Марияна Лефтерова е на 18-то място. Присъства и Ивайло Стаматов, който е член на УС на СНЦ „Нефтохимик Бургас“.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов честити на бургаските пенсионери
  01.10.2021 11:12      

Кметът на Община Бургас Димитър Николов отправя най-сърдечен поздрав към всички бургаски пенсионе