Събота, 25 Дек 2021
    
Спорт

Бургаският „Свети Никола“ отива на бараж за Трета лига

  06.06.2021 10:50  
Бургаският „Свети Никола“ отива на бараж за Трета лига

Тимът на полицията спечели първенството в „А“ Окръжна група

 

Георги РУСИНОВ

 

Бургаският футболен клуб „Свети Никола“ постигна най-големия си успех в 10-годишната си история. Отборът на полицията, както са известни бургазлии, спечели първенството в „А“ Окръжна футболна група. Така те отиват за пръв път и на бараж за класиране в Югоизточна Трета лига.

Тази неделя бургазлии ще играят срещу „Левски“ (Крумовград) в Първомай. Ако победят, футболистите на „Свети Никола“ ще са единият от трите нови отбора в третия футболен ешелон. Другият бараж е между тимовете на „Асеновец-2005“ (Асеновград) и „Палас“ (Рудозем). Загубилите отбори от двата мача пък ще се изправят един срещу друг, за да определят третия отбор, който ще се класира едно ниво нагоре в българския футбол.

Дали обаче могат да си позволят класиране в Трета лига. Това попитахме председателя на УС на „Свети Никола“ Павлин Ковачев.

„Отиваме и играем, пък каквото стане. Влизане в третия ешелон обаче означава по-сериозно финансиране, а ние такова нямаме. Поне 200 000 лева ни трябват, а при нас дори играчите играят без пари. Това са пътувания – към Пловдив, към Смолян, играе се в цяла Югоизточна България. Другото, което е - ние плащаме наем за стадиона в Поморие. Това са минимум 3000 лева. Ще търсим начин за финансиране, но няма много време“, обясни той пред наш репортер.

Не един и два отбора са били в обувките на „Свети Никола“ – да стигнат дори до класиране, но да се откажат, поради липса на финансови средства.

Извън страстите около евентуалното участие на клуба в Трета лига, председателят на „Свети Никола“ заяви, че след такъв сезон може да има само суперлативи за отбора.

„Някой ме пита тези дни да изредя топ 3 от футболистите ни през сезона. Няма топ 3, ако има топ 13, по-мога да ги изброя. Всичките момчета се представиха чудесно. Играха на максимум през целия сезон, абсолютно съвестно се държаха. От 2011-а имаме отбор. Такъв колектив досега, освен от първоначалния, съм нямал. Втори сезон аз самият съм без никакво притеснение. Чудесни са. Приятели на терена и приятели извън него“, посочи Ковачев.

Важно според него е да се знае, че в последните 10-11 години те са единственият клуб, който е станал шампион в „А“ Окръжна футболна група, без нито един от играчите им да е взимал каквито и да е пари.

„Най-тежкият ни мач беше срещу „Зайчар“ тази година. Една от двете ни загуби през сезона е именно срещу тях. Другата беше срещу Царево. От там нататък само победи. Иначе „Камено“ като футболни качества бяха основният ни претендент този сезон. „Вихър“ (Айтос) също бяха корав съперник. Ние цял сезон с нито един отбор не сме правили договорки и играхме честно. Същото не може да се каже за един друг отбор. Те си знаят кои са“, каза още председателят.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може