Петък, 03 Сеп 2021
    
Приморско

Проблемът с опасни сгради на МВР в Приморско обсъдиха кметът Германов и областния управител Нейкова

  05.06.2021 12:42  
Проблемът с опасни сгради на МВР в Приморско обсъдиха кметът Германов и областния управител Нейкова

Поредният приемен изнесен ден на областния управител се проведе в гр. Приморско. С очакване за съдействие в разрешаване на различни казуси, жители на Приморско и околни населени места дойдоха за среща и консултация с проф. Мария Нейкова. Областният управител беше придружена от своя заместник Божан Божанов.

            В рамките на посещението си областният управител се срещна с кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов и неговия екип, и кмета на гр. Китен Николай Марков. Обсъдиха се важни теми, които касаят брегоукрепването на гр. Китен, мостът на р. Дяволска, както и имоти на територията на гр. Приморско, които са рушащи се и опасни сгради на МВР с отпаднала необходимост. Конструктивният разговор продължи в посока съдействие от страна на областния управител да се придвижат срочно преписките по описаните казуси. Ангажиментът за съдействие беше приет с готовност от проф. Нейкова като знак за това как трябва да си сътрудничи държавна и местна власт в интерес на хората от населеното място.

            Срещата продължи с посещение на гордостта на община Приморско – археологическият музей, където проф. Нейкова и Божан Божанов разгледаха богатата археологическа колекция от древността, описваща историята и сакралността на земята, върху която е разположена община Приморско. Музеят направи силно впечатление и със своето съчетание на модерните съвременни технологии като холограма на тракийски жител и история, земя, в която всеки един момент се срещат ежедневието с митичното минало. В него са представени експонати от извършените археологически разкопки на територията на община Приморско.

            Областният управител и екипът й се срещнаха и с председателя на Общински съвет – Приморско Златина Тюлиева и с началника на РПУ-Приморско, които представиха готовността за стартиране и провеждане на летния сезон, както и обезпечаване на сигурността при провеждане на предстоящите избори.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Христина Арсенова – директор на ДКТ-Бургас: Най-големите театрални трупи на България ще участват в Дни на куклите тази година
  05.06.2021 13:28      

Театърът има нужда от публика, която „диша един въздух“ с актьорите на сценат