Вторник, 22 Юни 2021
    
Созопол

Новата автогара в Созопол – на централно място и удобна за всички

  03.06.2021 17:32  
Новата автогара в Созопол – на централно място и удобна за всички

Автогарата бе последният обект, който въпреки че не е включен в обсъждания проект, бе представен на местната общност от главния архитект. Имотът, където се предвижда да бъде изградена тя попада в местност „Провлака“ – контактната зона между нов и стар град. Бъдещата автогара ще бъде разположена в близост до Община Созопол, пристанище Созопол и се намира на равно разстояние от старата и новата част от града, което прави експлоатацията й удобна за всички жители и гости.

Сградата е разположена в източната част на парцела и е свободностояща. Автобусният терминал е проектиран в западната част на парцела, зад сградата на автогарата. В него са обособени 5 сектора, които са изцяло покрити от покривната конструкция. Предвидени са места за изчакване на открито.

В обемно-пространствено отношение сградата е двуетажна, симетрична с централен и изразителен обем, като от двете страни са разположени две по-малки крила, които помещават кафене и туристически-информационен център. Фасадните решения са в духа на старинния град и се вписват хармонично в градската среда.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Кристофър Бъкстон: Аз съм различен човек
  22.06.2021 12:16      

В Англия съм по-възпитан, в България – по-откровен и разтворен