Вторник, 22 Юни 2021
    
Спорт

От септември стартира първенство по американски футбол

  02.06.2021 11:16  
От септември стартира първенство по американски футбол

Георги РУСИНОВ

 

„Черноморските пирати“ се изправиха срещу „Софийските рицари“ в първи официален мач по американски футбол в Бургас. Спортът отвъд океана придобива все по-голяма популярност у нас. За много кратко време „Блек Сий Пайрътс“ успяха да създадат клуб и почти година след основаването му излязоха в демонстративен мач срещу „София Найтс“. Събитието бе част от тематичния спортен уикенд на Община Бургас.

За атмосферата и настроението на играчи и публика се погрижиха танцова група „Естрела“ и вокално студио „Сезони“, а приятелският двубой се проведе на игрището край покрития плувен басейн „Парк Арена ОЗК“.

След края на двубоя, изпълнен с много емоции, бе обявено, че от септември стартира първото първенство по американски футбол в България, в който участие ще вземат и бургаските „Пирати“.

Спорният уикенд бе изпълнен с много адреналин, зрелищни демонстрации и създаде приятно настроение на бургазлии и гостите на града. Специални гости и изненада за присъстващите бяха спортните звезди Атанас Божилов, Цанко Цанков, Димитър Димитров-Херо и Стоян Апостолов.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Кристофър Бъкстон: Аз съм различен човек
  22.06.2021 12:16      

В Англия съм по-възпитан, в България – по-откровен и разтворен