Неделя, 26 Дек 2021
    
Спорт

От септември стартира първенство по американски футбол

  02.06.2021 11:16  
От септември стартира първенство по американски футбол

Георги РУСИНОВ

 

„Черноморските пирати“ се изправиха срещу „Софийските рицари“ в първи официален мач по американски футбол в Бургас. Спортът отвъд океана придобива все по-голяма популярност у нас. За много кратко време „Блек Сий Пайрътс“ успяха да създадат клуб и почти година след основаването му излязоха в демонстративен мач срещу „София Найтс“. Събитието бе част от тематичния спортен уикенд на Община Бургас.

За атмосферата и настроението на играчи и публика се погрижиха танцова група „Естрела“ и вокално студио „Сезони“, а приятелският двубой се проведе на игрището край покрития плувен басейн „Парк Арена ОЗК“.

След края на двубоя, изпълнен с много емоции, бе обявено, че от септември стартира първото първенство по американски футбол в България, в който участие ще вземат и бургаските „Пирати“.

Спорният уикенд бе изпълнен с много адреналин, зрелищни демонстрации и създаде приятно настроение на бургазлии и гостите на града. Специални гости и изненада за присъстващите бяха спортните звезди Атанас Божилов, Цанко Цанков, Димитър Димитров-Херо и Стоян Апостолов.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може