Вторник, 11 Яну 2022
    
Бургас

Започна външното оценяване по математика за четвърти клас

  28.05.2021 10:09  
Започна външното оценяване по математика за четвърти клас

Дона МИТЕВА

 

Четвъртокласниците се явяват на национално външно оценяване по математика. Очаква се да се включат над 60 хиляди ученици. За област Бургас се очаква в него да се включат около 3350 ученици.

Препитването започна в 10 часа и ще продължи 60 минути. Учениците със специални образователни потребности ще работят 40 минути по-дълго.

Над 60 хил. четвъртокласници от цялата страна се явяват на външно оценяване.

Изпитът по математика включва 25 задачи, сред които такива с възможност за избор между три отговора, с кратък отговор и текстови задачи.

Учениците пишат с черна химикалка върху отделна бланка, която след това ще се сканира и оценява електронно. За изпита по математика могат да използват също молив, гума, линия, пергел и триъгълник.

След приключване на изпита, директорите от 106-те училища на бургаско, където се провежда изпита ще предадат работите в Регионалното управление на образованието. От там, заедно с вчерашните, които се съхраняват при специален режим, те ще заминат за столицата, където ще бъдат разпределени към оценителските центрове. Работите преди това се закодират.

От инспектората успокояват родителите, че тестовете на външното оценяване са по-важни за системата, отколкото за учениците. Цели се да се установи нивото на усвояване на материала за четвърти клас, както и косвено се проверява работата на началните учители.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав