Четвъртък, 26 Авг 2021
    
Бизнес

Димитър Бойчев: Има средства за мерките на бизнеса, нелогично е спирането им

  27.05.2021 15:43  
Димитър Бойчев: Има средства за мерките на бизнеса, нелогично е спирането им

Мерките за бизнеса са обезпечени като ресурс, тяхното „замразяване” е нелогично действие от страна на служебното правителство. Това ще се отрази изключително негативно на най-засегнатите от Ковид кризата сектори – туризъм и в частност ресторантьорство. Пари за мерките има, гласувани са в бюджета на държавата. Това заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, който представляваше региона в парламентарната Комисия по икономическата политика и туризъм.

Припомняме, че днес двете най-големи ресторантьорски организации изпратиха отворено писмо до медиите, в което съобщават, че действащите програми за подпомагане на бизнеса са замразени. Това е станало едностранно, без обяснения от страна на новото правителство.

Димитър Бойчев споделя и тезите на хотелиерите в Слънчев бряг, които днес протестираха в най-големия ни курортен комплекс. Той отново е почти празен.

Бойчев многократно апелира служебния министър на туризма Стела Балтова да се направи кампания, в която да се разпространи истината - България е сигурна дестинация за почивка.

Според здравните власти България категорично излиза от третата вълна на пандемията. Правителството изпуска момента да разпространи тези данни до партньорите ни по цял свят. Трябват интензивни контакти с най-големите европейски туроператори.

Ексдепутатът припомни още, че в края на 44-тото Народно събрание, с гласовете на ГЕРБ, беше осигурен бюджет за продължение на програмата за подпомагане на туроператорите, т.е. така наречените 35 евро за чартърна седалка.

„Министерството на туризма трябва да работи в посока тази програма да се разшири и към автобусния превоз. Това е реалистично искане на бранша, което ще има положителен ефект в трудната ситуация и аз отдавна го подкрепям”, казва Димитър Бойчев. Той се включи и в инициативата за ускорена ваксинация на персонала на хотели, ресторанти и магазини на територията на Слънчев бряг и региона в началото на месец май.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Бургас Мнения
Димитър Николов: Терените в новата индустриална зона са много по-големи и атрактивни
  26.05.2021 12:24      

Индустриалната зона в Меден рудник е готова по отношение на урбанистичните процеси и доставката на инфраструктура.