Четвъртък, 26 Авг 2021
    
Любопитно

Мери се връща в Бургас с концерт за Математическата

  25.05.2021 15:03  
Мери се връща в Бургас с концерт за Математическата

Мария Мутафчиева се връща в родния Бургас специално за повода – 50 години от създаването на Математическата гимназия, която е завършила. Певицата ще вземе участие в юбилейния концерт, който ще се проведе на 27-ми май, от 18:30 ч., в Летния театър на града. На събитието ще се представят и ще присъстват талантливи ученици, техните любими преподаватели, гости и приятели на елитното училище.

„Честит 50-годишен юбилей на всички, свързали живота си с ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас! Удивително е как човек съумява да построи живота си, целия си свят около мястото, в което пребивава, където учи! Математическата гимназия бе любимо място за мен и моите съученици. Бяхме вторият випуск от експерименталния тогава прием в гимназията с изпит след шести клас – една година по-рано. На следващата година, когато беше същинското кандидатстване, влязох отново там с максимален брой точки от олимпиадата по математика. През всичките пет години в гимназията учех сред наистина отлични математици. Високото ниво безспорно се дължеше на изключителните ни учители – хора, загрижени за нас, всеотдайни и взискателни в работата си, но и окуражаващи и мотивиращи ни да се развиваме в различни посоки. Имахме чудесни взаимоотношения и със съучениците ми – истински, открити, нормални човешки отношения! Гимназията ми даде приятелства за цял живот, упоритост и свободомислие, и онова пагубно желание да реша всяка задача, да се справя с всеки проблем, да се опитвам винаги да докарам нещата докрай!“ – споделя Мери.

Мария Мутафчиева – Мери е вокал и автор на песните на една от най-популярните и обичани български групи – Мери Бойс Бенд. Завършила е ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Бургас, след което специалността Славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“. Свири от шестгодишна възраст на пиано. В нейна визитна картичка се превръща тоталният хит „Непознати улици“, който е поместен в учебник по музика за първи път през 2008-ма. През 2017-та и 2018-та в учебници по музика влизат и песните ѝ „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“. Мери Бойс Бенд е повече от 25 години на музикалната сцена, с множество студийни албуми и концерти зад гърба си. Носител е на музикални награди и номинации за песните, текстовете и албумите си, както и на призовете "Най-добра група 1996" и "БГ Група 2012". През 2012-та излиза нова, презаписана версия на култовия албум „Непознати улици“, както и стихосбирка на Мария Мутафчиева с това име. Тя започва да провежда и Национален поетичен конкурс за гимназисти. През последните години работи по свой солов албум.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Бургас Мнения
Димитър Николов: Терените в новата индустриална зона са много по-големи и атрактивни
  26.05.2021 12:24      

Индустриалната зона в Меден рудник е готова по отношение на урбанистичните процеси и доставката на инфраструктура.