Вторник, 11 Яну 2022
    
Приморско

Емоционален градски празник в Приморско

  25.05.2021 11:53  
Емоционален градски празник в Приморско

Георги РУСИНОВ

 

Жителите на Приморско вчера празнуваха градския си празник. Морската община посреща 24-и май не само като Ден на българската писменост, но и като свой личен ден. Специален поздрав за съгражданите си отправи кметът на общината д-р Димитър Германов.

Празничната програма бе пъстра и интересна. Отслужен бе молебен за здраве в храм „Св. Св. Кирил и Методий“. След това празнично бяха издигнати знамената на България, Европейския съюз и Община Приморско. За доброто настроение на приморци се погрижиха ФА „Приморско“ и ДТС „Приморче“. Наградени бяха заслужили граждани на Приморско от различни сфери.

Официални гости бях екс-депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Ивелина Василева.

По-късно през деня бе закрита XV-та „Национална регата Приморско“. Поморийският духов оркестър „Черноморски звуци“ взе участие в така наречената Ретро улица и внесоха допълнително настроение в празничния ден.

Следобед бяха изпратени абитуриентите от СУ „Никола Й. Вапцаров“ в Приморско, а вечерта приключи с концерт с участието на Мария Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл. Финалът на вечерта бе празничната заря.

Днес и на 27-и май също има събития, които са част от програмата за празника на града. В НЧ „Самообразование-1919“ може да бъде видян кукленият спектакъл „Котаракът в чизми“. На 27-и ще се открие детски футболен турнир в града.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав