Четвъртък, 12 Авг 2021
    
Бургас

В пъти по-добър сезон си пожелаха участниците във „Вашата ваканция“

  14.05.2021 16:02  
В пъти по-добър сезон си пожелаха участниците във „Вашата ваканция“

Дона МИТЕВА

С богата програма бе открито осемнадесето издание на туристическа борса „Вашата ваканция“.

Изложението събира в рамките на два дни 21 участници, сред които и множество общини от цялата страна. Тази година конкретната насоченост е спа и здравен туризъм, с което браншът отговаря на зачестилите търсения в тази посока. На преден план също е вътрешният туризъм.

Участниците в първата присъствена туристическа борса у нас „Вашата  ваканция“ получиха  поздравителен адрес от служебния министър на туризма Стела Балтова. В него се казва: „Радвам се, че въпреки световната пандемия и изпитанията, пред които е изправен туристическият бранш, представителите на сектора имат възможност да се съберат на едно място, да споделят идеи и практики, с които да продължаваме да утвърждаваме България като предпочитана дестинация за пътуване през цялата година. От изключително значение е, че обръщате специално внимание на здравния туризъм. Медицинският, балнео и СПА туризмът могат да бъдат стимул за отрасъла и връщането към предишните нива“, се казва в адреса.

Областният управител Вълчо Чолаков изрази своето възхищение от смелостта на организаторите да проведат борсата на живо, при всички необходими мерки. „Искам да благодаря на всички организатори, че днес това събитие се състои присъствено, за разлика от вашите колеги на север от Бургас, които го проведоха онлайн. Прави впечатление, че записаните участници не отстъпват като брой на участниците през 2019 година, което е показателно. Моята молба към вас като родител, гражданин и ползвател на туристически услуги  - нека тази година услугите, които предлагате да бъдат като качество по-добри. Нека да се стремим да докажем, че сме по-добри от нашите съседи  - гърци, турци   и други, които представят туристически продукти“, каза той и пожела здраве и сезонът да е в пъти по-добър от предходния. Допълни и това, че е на разположение на бранша за съдействие и помощ.

„Това изложение бих го нарекла изложение на надеждата, защото всички си спомняте как изглеждаше май 2020. Сага, когато виждам толкова хора, усещането е невероятно. Убедена съм, че и тази година сезонът ще мине под знака на ключовата дума „сигурност“. Наша обща задача е да насърчаваме хората, които имат отношение към този бизнес за ваксинации - за да се затвърди това усещане за сигурност. Разбира се това е доброволен акт, но когато повече хора споделят, а вече има такива кампании, и когато има подходящите послания тогава атмосферата става по-ведра и дава кураж на всеки един да си позволи ваканция“, акцентира  в своето поздравление към участниците в изложението зам.кметът Диана Саватева.

Културният туризъм   е силно застъпен в програмата на изложението. „Община Бургас полага усилия години на ред да понесе един много цветен, пълнокръвен и разнообразен продукт на посетителите на града. Надявам се и тази година мнозина да се възползват от тематичните уикенди. Надявам се заедно с бизнеса да подготвим един много разнообразен и успешен сезон“, допълни Саватева. 

Соня Енилова, председател на Бургаска регионалната туристическа асоциация, организатор на изложението благодари на всички за участието. Изрази увереност, че работата е ползотворна.

В рамките на дните на изложението се организира инфотур за 60 туроператора от цялата страна, които се запознаха с новите туристически предложения в Бургаска област.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Поздрав към медицинските сестри отправиха от УМБАЛ - Бургас
  12.05.2021 17:44      

Поздравителен адрес до професионалистите по здравни грижи в УМБАЛ – Бургас по случай Светов