Сряда, 11 Авг 2021
    
Спорт

Важни победи за бургаския футбол

  11.05.2021 10:39  
Важни победи за бургаския футбол

Драмата на върха в Трета лига продължава – „Черноморец“ отново е лидер

„Нефтохимик“ запазва шансовете си за оцеляване при професионалистите

 

Георги РУСИНОВ

 

След като за един кръг бургаският футболен „Черноморец“ изгуби лидерството в Югоизточна Трета лига, то в събота следобед, след убедителна победа над „Гигант“ (Съединение), „акулите“ отново са на върха. Това се случи благодарение и на нещастната загуба на единия от преките им конкуренти за класиране в професионалния футбол – „Марица“. Пловдивчани се сринаха като гост на четвъртия в класирането – „Розова долина“ (Казанлък), губейки с 5:1. В същото време бургазлии надиграха категорично „Гигант“ с 3:0.

„Акулите“ бяха водени за пръв път от треньорския тандем Нено Ненов – Росен Кавръков. Те замениха на поста освободения преди дни Малин Орачев. „Черноморец“ започна много добре мача и доминира над опонента си през цялото първо полувреме. В 38-ата минута Мирослав Радев бе съборен в наказателното поле на „Гигант“ и бургазлии поискаха дузпа, но съдията не посочи бялата точка.

В края на първото полувреме, в самото продължение, се стигна до закономерното – „Черноморец“ отбеляза. След атака на Мариян Тонев отдясно, нападателят бе съборен в близост до наказателното поле. След заучено положение между Жулиен Парушев и Валентин Иванов, бургазлии поведоха с гол на втория. Иванов прати кълбото в горния десен ъгъл на вратата на „Гигант“.

Второто полувреме продължи с доминация на „Черноморец“. Гостите от Съединение опитаха няколко пъти да затруднят защитата на „акулите“, но неуспешно. В 64-тата минута след многоходова атака, от малък ъгъл и удар с левия крак, Мариян Тонев удвои резултата за „Черноморец“.

Крайният резултат бе поставен в 80-ата минута с нов гол на Тонев. Талантливият нападател финтира двама играчи на „Гигант“ след контраатака и с красив удар извън наказателното поле остави вратаря на гостите безпомощен.

След това мачът се доигра до 90-ата минута.

До края на първенството в Югоизточна Трета лига бургаските „акули“ имат да изиграят още четири мача. В следващия кръг те са домакини на „Сокол“ (Марково). Следва ново домакинство срещу „Левски“ (Карлово) и две гостувания на „Извор“ (Горски извор) и „Карнобат“ (Карнобат).

Инфарктна домакинска победа засега запазва шансовете за оцеляване на бургаския футболен клуб „Нефтохимик“. „Шейховете“ се наложиха с 2:1 над отбора на „Септември“ (Симитли) в мач от 31-вия кръг на Втора професионална лига. Срещата бе изключително важна за играчите на Людмил Киров. Отсъстваха трима от титулярите – Брахими, който в предния мач получи червен картон, Даниел Андреев, който получи 5-и жълт картон и контузилият се срещу „Янтра“ (Габрово) Даниел Георгиев.

Мачът на стадион „Ефбет Арена“ започна оспорвано, като на моменти гостите от Симитли бяха по-активният отбор. 43-тата минута обаче бе късметлийската за „Нефтохимик“, които след центриране от фаул на Николай Костов поведоха в резултата след гол на Майкъл Георгиев.

Втората част започна по-мудно и така чак до 81-вата минута, когато гостите от „Септември“ претендираха за дузпа и съдията Николай Рамунски посочи бялата точка. Изравнителното попадение реализира Йоан Петков.

По всичко изглеждаше, че мачът ще завърши при резултат 1:1, когато в добавеното време на срещата „зелените“ се хвърлиха в атака и чрез Петьо Иванов отбелязаха инфарктния и така важен за оцеляването на клуба победен гол.

В следващия кръг „Нефтохимик“ се изправя срещу стабилно представящия се отбор на „Созопол“ в морското дерби на 32 кръг. Мачът ще се играе от 15:00 часа на 13 май. „Шейховете“ имат 23 точки, с 1 по-малко от директния им претендент за оставане във Втора професионална лига – „Локомотив“ (Горна Оряховица), който в следващия кръг гостува на „Лудогорец II“.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Поздрав към медицинските сестри отправиха от УМБАЛ - Бургас
  12.05.2021 17:44      

Поздравителен адрес до професионалистите по здравни грижи в УМБАЛ – Бургас по случай Светов