Вторник, 22 Юни 2021
    
Бургас

Стартира приемът на първокласници в Бургас

  11.05.2021 08:08  
Стартира приемът на първокласници в Бургас

На 11 май, вторник, от 08.00 часа бургаската електронна система за прием в първи клас ще бъде активирана в режим за кандидатстване. Община Бургас призовава всички родители да се възползват от предимствата на електронната система за записване и регистрират децата си от удобството на своя дом.

Родителите, които ще използват платформата, могат да я намерят на официалната страница на Община Бургас в раздел: "Е-услуги" или директно на сайта: https://www.uburgas.org/

Първият етап на записване ще продължи до 21 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 4 юни в електронната система. Родителите на приетите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в срок от 7 до 11 юни.

Свободните места в първи клас в бургаските учебни заведения преди началото на приема утре, са общо 1914.

Родителите трябва да знаят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 3 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаното от вас училище, ще получите 300 точки. За сравнение - дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район на даденото училище, ще получи едва 1 точка.

Родителите, които наистина нямат възможност да направят това онлайн, могат да подадат регистрационния талон на място в даденото учебно заведение. Служител от съответното учебно заведение ще попълни електронния формуляр пред родителя и ще му даде индивидуална парола за достъп до класирането, с който може да провери резултатите, веднага щом бъдат обявени.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Кристофър Бъкстон: Аз съм различен човек
  22.06.2021 12:16      

В Англия съм по-възпитан, в България – по-откровен и разтворен