Четвъртък, 05 Авг 2021
    
Бургас

Десетки оставиха цветя за Ваня Костова при Часовника / СНИМКИ/

  07.05.2021 12:40  
Десетки оставиха цветя за Ваня Костова при Часовника / СНИМКИ/

Десетки бургазлии се поклониха и оставиха цветя за Ваня Костова при часовника по обяд. Кончината й натъжи бургазлии и гости на града.

Чрез външно озвучаване при знакови за Бургас сгради: експоцентър „Флора“, сградата на Общината, Културен дом на нефтохимика, Културен център „Морско казино“ и Младежки културен център нейните песни звучат.

„Ваня винаги е казвала, че Бургас е нейното място. Отнасяше се с огромен сантимент към града. И многото срещи, които сме имали завършваха с това, че обича страшно много Бургас. И Бургас я обича. Тя е един от най-емблематичните творци на нашия град.  Със сигурност мога да кажа, че Бургас ще направи всичко необходимо за да запази за следващите поколения нейното творчество, нейните песни. Със сигурност и за бъдеще има концерти в нейна памет. Ще се изучават нейните песни. Ще я запомним такава обичаща силно вярваща и с изключително светли мисли. Никога не е отказвала участие по какъвто и да е повод в културния календар на града, заради какъвто и да е каприз. Никога не е било”, каза кмета Димитър Николов, при поднасянето на своите цветя при Часовника.  

 


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мина Кръстева: Да се вземем в ръце и да работим за едно по-добро настояще и бъдеще
  04.05.2021 11:53      

Народ, който е създал народното читалище, никога няма да се откаже от книгата и от св