Понеделник, 26 Юли 2021
    
Бургас Спорт

Баскетболистите на „Черноморец“ завършиха страхотен сезон

  26.04.2021 17:10  
Баскетболистите на „Черноморец“ завършиха страхотен сезон

Георги РУСИНОВ

 

Бургаските надежди за полуфинал в НБЛ бяха посечени след две загуби на „Черноморец“ срещу пловдивския „Академик“. По регламент в четвъртфиналните двубои се играят до 2 от 3 победи. Преди дни баскетболистите на „Черноморец“ изгубиха на собствен терен с 95:77 от „Академик“. В неделния следобед допуснаха втора загуба в поредицата с 91:77 в Пловдив.

Първият мач в зала „Бойчо Брънзов“ стартира равностойно, но в един момент баскетболистите на „Академик“ направиха силна серия, с която се изстреляха напред. Първата част завърши 47:36 за пловдивчани. Във втората част бургазлии се стегнаха и дори завършиха с 66:61 в тяхна полза.

В началото на четвъртия период обаче „Академик“ направиха две нови силни серии. Стрелбата от тройката също бе успешна за тях. Умората си каза думата за основната петица на Васко Евтимов. При 19 точки разлика той пусна юношите в игра.

За „Черноморец“ най-добър бе Дианте Болдуин, който завърши с 24 точки. Евгени Хаджирусев и Уендел Люис вкараха по 17 точки. Марви Смит записа 8 точки и 18 борби.

За „Академик“ най-резултатен бе Васил Бачев с 21 точки. Обрад Томич записа 15 и 12 борби. С по 15 точки се отчетоха и Тони Гуджино и Джаки Карсън.

Вторият мач в Пловдив започна силно за домакините от „Академик“. В първата част вече водиха убедително срещу съперника си от Бургас с 31:13.

„Черноморец“ не се предаде и с две много силни серии дори поведоха с една точка. След размяна на кошове в последните минути от „Академик“ взе преднина с с 46:43.

В следващите части и двата отбора имаха силните си моменти, но няколко поредни тройки на „Академик“ се оказаха решаващи. Три минути и половина преди края „Академик“ вече имаше аванс от 23 точки. Последните минути се доиграха като и двамата треньори вкараха играчите от пейката при ясна победа за пловдивчани.

За „Черноморец“ най-добър отново бе Дианте Болдуин, който вкара 27 точки. Със 17 се отчете Марвин Смит.

За „Академик“ също с 27 най-резултатен бе Йере Вучица. Обрад Томич вкара 18, а Титков 17.

Така след двете загуби баскетболистите на „Черноморец“ приключват един невероятен сезон, изпълнен с емоции и победи.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Невена Басарова-Дичева, Първа Детска академия за добри обноски: Не бива да забравяме, че животът не е само виртуален, но реален
  24.04.2021 15:18      

Дона МИТЕВА Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа Детска ак