Неделя, 25 Юли 2021
    
Спорт

Важни победи за „Черноморец“ и „Нефтохимик“

  25.04.2021 18:23  
Важни победи за „Черноморец“ и „Нефтохимик“

„Акулите“ мушнаха три гола на „Хасково“, „шейховете“ надвиха „Хебър“

 

Георги РУСИНОВ

 

Важни победи записаха футболбните отбори на Бургас в последните си мачове от Югоизточна трета лига и Втора лига.

На стадион „Черноморец“, „акулите“ се наложиха с класическото 3:0 над тима на „Хасково“.

Първият гол във вратата на хасковлии падна след удар с глава на Нуретин Пюскюлю засечен след центриране от фал в 30-тата минута.

12 минути по-късно вторият гол за „Черноморец“ дойде след бърза контратака. Голмайстор бе Мариян Тонев, който опъна мрежата на празната врата след пас от Милен Танев. В 54-тата минута Стоян Вълчев оформи крайният резулат – 3:0. Тонев отново имаше шанс за гол с прехвърлящ удар, но топката удари гредата.

В „Лазур“ на „Ефбет Арена“ закъсалият финансово „Нефтохимик“ победи сензационно шестият в класирането на Втора лига отбор на „Хебър“ (Пазарджик).

Мачът не стартира добре за бургазлии и още в 3-тата минута на мача „шейховете“ изоставаха с 0:1 след гол на Евгени Игнатов. Изравнителното попадение дойде в края на полувремето. Точен бе Мохамед Брахими, който прати топката зад вратаря на „Хебър“ Александър Любенов.

Така желаните три точки за „Нефтохимик“ дойдоха в 87-та минута на двубоя. Уилсън Филипе вкара и предизвика екстаз сред съотборниците си, ръководството и феновете.

А фенове имаше и на двата мача, тъй като ден преди двубоите здравният министър Костадин Ангелов разреши публиката да се върне на стадионите при 30% от максималния капацитет. Ръководоството на „Нефтохимик“ обяви, че пуска безплатен вход за всички до 18 години. Срещу показване на лична карта те бяха допускани до стадиона без да закупуват билет. С тях трябваше да има и придружител. За пенсионери цената на билета бе 2.50 лева, а за всички останали 5 лева. ВИП пропуските струваха 10 лева.

След победите си двата футболни отбора на Бургас запазват шансовете си за промоция и оцеляване.

„Черноморец“ продължава похода си към Втора лига. „Акулите“ останават лидери в класирането на Югоизточна трета лига с една точка преднина пред отбора на „Марица“ (Пловдив). В 29-ия кръг „акулите“ гостуват на тима на шестия в класирането „Атлетик“ (Куклен). Основният им претендент за промоция във Втора лига „Марица“ излиза в градското дерби на Пловдив срещу „Спартак 1947“. Третият „Загорец“ (Нова Загора), който е на 4 точки от „Черноморец“ гостува на „Верея“ в Стара Загора.

Ситуацията при градския съперник „Нефтохимик“ в момента също е обнадеждаваща. С победата си над втория „Хебър“, „шейховете“ записват пети мач без загуба и четвърта поредна победа. Последната им загуба бе в началото на март от „Добруджа“ (Добрич). Последва равенство с „Литекс“ (Ловеч), и поредните победи над: „Кариана“ (Едрен) – служебна, лидерът в класирането „Пирин“ (Благоевград), „Струмска слава“ и сега „Хебър“. В следващия кръг на Втора лига „Нефтохимик“ гостува на „Янтра“ в директен сблъсък за оцеляване. Тимът от Габрово е с 2 точки преднина пред „Нефтохимик“. Другият отбор борещ се за оцеляване „Локомотив“ (Горна Оряховица), който е с равни точки с бургазлии – 20, гостува на „Септември“ (Симитли).


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Невена Басарова-Дичева, Първа Детска академия за добри обноски: Не бива да забравяме, че животът не е само виртуален, но реален
  24.04.2021 15:18      

Дона МИТЕВА Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа Детска ак