Петък, 30 Юли 2021
    
Спорт

След оспорвано морско дерби: „Черноморец“ се завърна на върха

  22.04.2021 13:07  
След оспорвано морско дерби: „Черноморец“ се завърна на върха

„Несебър“ остава под линията за изпадане

 

Георги РУСИНОВ

 

В отложен мач от 23-ия кръг на първенството на Югоизточна Трета лига „Черноморец“ (Бургас) надви тима на „Несебър“ с 2:1. След решаващата победа в морското дерби „акулите“ се завърнаха на върха на класирането, изпреварвайки отборът на „Марица“ (Пловдив) с една точка. Въпреки, че несебърлии оказаха съпротива, след загубата от „Черноморец“ остават под чертата за изпадане на 3 точки от 16-ия в класирането „Спартак 1947“ (Пловдив).

Мачът в Несебър започна ударно и още в 8-та минута Стоян Вълчев откри резултата за „акулите“. След отбит удар от греда, той прати топката във вратата на Марио Исаков. До края на първото полувреме резултатът остана 1:0 в полза на „Черноморец“. Втората част започна като първата и отново с ранен гол бургазлии поведоха категорично с 2:0. В 49-тата минута дузпа реализира Мариян Тонев. Съдията посочи бялата точка за игра с ръка на Иван Христов от „Несебър“.

Три минути преди края на двубоя домакините реализираха почетно попадение. Трайо Грозев засече с глава центриране с глава и отбеляза.

Следващият кръг ще е много важен за „Черноморец“. „Акулите“ приемат в Бургас отборът на „Хасково“ и със сигурност ще играят за победа, която да ги бетонира на върха. В същия кръг е дербито между втория и третия в класирането, които са само на точка зад бургазлии. „Марица“ гостува на „Загорец“ в Нова Загора. Едно реми между двата тима би било отлично за „Черноморец“.

В директен сблъсък за оцеляване се изправят и отборите на „Спартак“ 1947 (Пловдив) и „Несебър“. Несебърлии ще търсят победата, за да могат да се изравнят по точки с пловдивчани. Другият отбор от областта в лигата – „Карнобат“, който е 13-и в класирането посреща тима на „Ямбол“ 1915.

Мачовете ще се играят на 24 април в събота.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Инициатива \
  30.04.2021 17:14      

Ако предстои битка за Черно море, България къде стои? Хората, които живеят ок