Четвъртък, 15 Юли 2021
    
Бургас

Темата за атракцион отново е на дневен ред в Бургас

  14.04.2021 15:19  
Темата за атракцион отново е на дневен ред в Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Темата за атракцион отново е на дневен ред в Бургас. Общината кандидатства за изграждане на такъв. Това стана ясно по време на заседанието на Общински съвет – Бургас. Васил Иванов от БСП-Бургас е входирал докладна за разрешаване на Общината за участие в конкурс на Уолтопия за изграждане на един от два вида атракциона. Стана ясно обаче, че Общината вече е започнала разговори с фирмата.

Уолтопия ще избере две общини, където да построи по един от двата вида атракциони. А те са Rollglider - безопасен полет над избрана забележителност и Adventure Hub – въжен парк със стени за катерене във формата на дърво.

Заместник-кметът Диана Саватева посочи, че Община Бургас е заявила желанието си за кандидатстване в конкурса на Уолтопия. Главният архитект Емил Бурулянов внесе повече яснота.

„Тези дни предстои среща с представителите на фирмата, където ще ги запознаем с предлаганите от нас места за изграждане. Едното е в района на Минералните бани, където обаче според мен няма да имат желание, тъй като липсва инфраструктура. Другото място е в парк „Езеро“, в близост до Конната база и Фестивалът на пясъчните фигури. Там има подходяща инфраструктура и може да се оформи като зона за развлечения“, обясни той.

Директорът на дирекция „Туризъм“ към Община Бургас Радовеста Стюърт потвърди, че интересът евентуално ще е към терена в парк „Езеро“. По УПИ той е устроен именно за атракция.

„Предложението ни вече е входирано. Кандидатстваме и за двете съоръжения, за да имаме повече шанс. От Уолтопия са ни отговорили, че се радват, че сме се включили и ще дойдат да разгледат“, посочи тя.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ