Сряда, 14 Юли 2021
    
Бургас

Димитър Николов: Преди 10 години здравеопазването в Меден рудник беше в един вход

  14.04.2021 11:17  
Димитър Николов: Преди 10 години здравеопазването в Меден рудник беше в един вход

Георги РУСИНОВ

 

С емоционално изказване за здравеопазването в Меден рудник кметът на Община Бургас Димитър Николов призова общинските съветници да подкрепят искането на „Булфарма“ за разширение на „Бургасмед“. Както „Черноморски фар“ писа, в най-големия бургаски комплекс, собствениците на болницата искат да построят допълнителен блок, в който да разкрият нови отделения и да разширят дейността на лечебното заведение. Ще се търсят специалисти от страната, които в момента липсват на здравеопазването в Бургас.

Темата предизвика дебати като част от опозицията повдигнаха въпросът за продажбата на общинската клиника на „Бургасмед“. Кметът Димитър Николов взе думата и обясни, че е доволен, че се повдигат дебати за здравеопазването тъй като в момента то е най-важно.

„Преди 10 години в Меден рудник общината притежаваше собственост на един жилищен вход. В него бе общинската поликлиника. Без асансьор в пет етажна сграда. До там се изчерпваше здравеопазването в Меден рудник. Когато решихме да търсим инвеститори за болница, по средата на терена, където днес е „Бургасмед“ имаше едно незаконно заведение. За него дори се събираше подписка да не се събаря и да не се изгражда болница. С построяването на болницата имаме качествено здравеопазване със спешен център в Меден рудник. Продажбата на поликлиниката помогна за това днес Бургас да има Медицински факултет. С парите от продажбата това бе възможно. Затова аз се радвам, че темите със здравеопазването се дебатират, но и че се случват. Към всички инвеститори в Бургас, които изграждат здравна инфраструктура в Бургас, ние подхождаме по един и същ начин. Когато се налага промяна в параметрите, това става със санкция на Общински съвет – Бургас и министерството. Напомням ви, че болницата в Меден рудник също е на фронта в борбата с ковид. И там се грижат за пациенти болни от ковид, и лекари се разболяха. Лекари починаха в Бургас и с това дадохме своя тежък дан“, каза Николов.

Докладната бе подкрепена с пълно мнозинство от местния парламент.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ