Понеделник, 05 Юли 2021
    
Бургас Избори 2021

Кой влиза на мястото на Димитър Найденов от Демократична България в местния парламент

  06.04.2021 15:21  
Кой влиза на мястото на  Димитър Найденов от Демократична България в местния парламент

Силвия Шатърова

Нов общински съветник ще положи клетва в Общинския съвет на Бургас от квотата на Обединение Демократична България. Днес стана ясно, че Димитър Найденов ще влезе в Народното събрание, което означава, че автоматично освобождава мястото си тук в местния парламент.

Следваща по ред в листата за общински съветници е Радостина Ценова -екоактивист от квотата на Зелено движение в обединението. Тя е часто от екипа на Българска фондация "Биоразнообразие" и проект "Лагуната на  живота".  Пред „Черноморски фар“  тя каза, че се отказва в полза на следващата -Даниела Божинова-политолог,  също от Зелено движение. Двете имат само два гласа разлика в преференциите в полза на Ценова.

„Така реших, че тя с опита си ще е по-полезна за града“, каза Ценова, която в Бургас се свързва с  голяма част от екологичните каузи на региона.

Даниела Божинова бе кандидат -депутат от Обединение Демократична България, на трето място и на тези парламентарни избори, но не успя, сега казва, че ще е полезна и в местната политика.  „Това е жест от страна на Радостина“, заяви Даниела Божинова. Тя от 12 години работи в неправителствения граждански сектор, занимава се с екологични битки, непримирим радетел за пряка демокрация, каквито са референдумите. Последно бе наблюдател на този в Обзор.

 

 


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Бургас Култура Мнения
Любен Дилов-син с емоционални думи към бургазлии след вота
  06.04.2021 10:06      

Никога не е късно за благодарности! Забавих се, защото да благодариш предварително означа