Събота, 17 Апр 2021
    
Несебър

Кметът Николай Димитров провери реконструкцията на улиците в стария Несебър

  06.04.2021 13:50  
Кметът Николай Димитров провери  реконструкцията на улиците в стария Несебър

Кметът на община Несебър Николай Димитров направи обиколка по строителните обекти в Стария град. Той бе придружен от инж.Динко Войнов - началник на отдел „Инвестиционно планиране, строителство и режими по организация на движението“.

В момента на територията на полуострова, се извършва подмяна на  уличните настилки – асфалтът се заменя с каменно покритие от сечен гранит, а тротоарните се застилат с каменни плочи. Реконструкцията се изпълнява с европейски средства и е етап от маршрута „Духовен път“- един от успешно реализиращите се проекти, чиято цел е да популяризира главните исторически и културни обекти в Стария Несебър.

По този проект  през изминалия сезон  бяха обновени няколко улици: “Ахелой“,  „Хемус“, „Тервел“, „Месамбрия“, а в момента се изпълняват строително-монтажни дейности по „Мена“ и „Рибарска“. Миналата година бе подменена настилката на други няколко улици, като „Месамбрия“ остана единствената в Стария Несебър с частично асфалтово покритие, което също, на по-късен етап, ще бъде подменено.

 Целта е чрез хармонизация на общия изглед на Стария град, обектите, които представляват археологическа и историческа ценност, да изпъкнат и тяхната индивидуалност да бъде подчертана.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ