Събота, 17 Апр 2021
    
Бургас

За хората на културата ще работи Мария Маркова, новият общински съветник

  06.04.2021 12:52  
За хората на културата ще работи Мария Маркова, новият общински съветник

Дона МИТЕВА

Управителят на Дома на НХК Мария Маркова е новият член на бургаския Общински съвет. Тя ще влезе на мястото на Живко Табаков /ПППП "Движение България на гражданите"/,  който е бъдещият представител на „Изправи се! Мутри, вън!“ от Бургас в 45-ото Народно събрание. Табаков е доказан експерт в областта на туризма и думата му в малкия парламент се чуваше.

Младата Мария Маркова доказа възможностите си на творец и ръководител като управител на културния дом м рамките на година и половина: докато течеше ремонта и след това, по време на усложнените условия от пандемията. Съдейки по  интензивната дейност, развивана през месеците, явно менажирането е успешно.

Влизането  в ОбС Мария Маркова си поставя  за цел да работи за хората в сферата на изкуството, където се чувства най-подготвена.

„Бургас винаги се е славел като град на културните дейци и за мен ще бъде чест  да съм част от развитието на четвъртия по големина град в страната.

Бях част от създаването на програмата на ДБГ за местните избори, където залегна идеята за равнопоставеност на школите – спортни и културни. Ще се постарая това да стане реалност.

Работата ми като управител на новото бижу на Бургас Културният дом на НХК изключително много ми помогна в пряката комуникация с хората – да виждам, да усещам какви са им проблемите, да ги изслушвам. Ще работя за тяхното отстраняване.“, коментира Мария Маркова.

Първото нещо, което си е наумила да направи след като получи мандата на общински съветник е да организира събиране на културните дейци на Бургас, където те да си кажат проблемите, болките и притесненията. Така тя ще си оформи и актуалния дневен ред, по който ще работи.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ