Петък, 02 Юли 2021
    
Несебър

Несебърски ученици достигнаха до националния кръг на олимпиада

  02.04.2021 15:17  
Несебърски ученици достигнаха до националния кръг на олимпиада

Двама ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, достигнаха до националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. За втора поредна година единадесетокласникът Семен Станев се класира на първо място в своята възрастова група в областното издание. Той постигна 63 т. в присъствена надпревара със своите връстници. Вторият класиран е ученичката от 7 „а“ клас Гергана Андонова.

Независимо от факта, че през настоящата учебна година голяма част от учебните занятия се провеждат дистанционно, Семен проявява голям интерес към историята, участва активно в часовете и набляга на самоподготовка в свободното си време. Негов преподавател по история и цивилизации е Ваня Митева.

В областния кръг на олимпиадата Гергана Андонова се представи отлично като постигна 73 точки и се нареди на първо място в област Бургас , а в страната е сред първите четирима. Преподавател по история и цивилизация на Гергана е Марияна Димова.

Изпитният вариант за учениците от V до VII клас включваше задачи със свободен отговор, хронология, понятия, работа с текст, изображение и карта – 60 т., както и задача за създаване на писмен текст – 20 т.

Максималният общ брой точки за всички класове беше 80.

Националният кръг на олимпиадата по история и цивилизации ще се проведе на два етапа, в два последователни дни – на 24 и 25 април 2021 г., в Панагюрище. Изпитните варианти за националния кръг се изготвят от Националната комисия.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната
  31.03.2021 10:55      

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме