Събота, 03 Юли 2021
    
Избори 2021

Трудноподвижните хора ще могат да гласуват в секция по избор

  02.04.2021 14:18  
Трудноподвижните хора ще могат да гласуват в секция по избор

Георги РУСИНОВ

 

Трудноподвижните хора ще могат да гласуват в секция по избор. Това заяви за „Черноморски фар“ председателят на РИК-Бургас адвокат Елка Стоянова. В редакцията ни постъпиха питания от възрастни хора за това къде и как могат да гласуват. Председателят на РИК-Бургас обясни, че доскоро са имали няколко варианта, но за някои вече сроковете са изтекли.

Един вариант е бил да подадат заявление, че искат да гласуват на домашния си адрес. Друг е бил за лица, които не са могли да подадат заявления в този срок, да подадат документи за подвижна секция, като удостоверят с някакъв документ трудноподвижността – медицинско, епикриза, решение на ТЕЛК, НЕЛК.

„Подадени заявления от втория вариант в община Бургас има със сигурност. Подвижни секции за трудноподвижни избиратели ще има освен в морския град, и в общините Айтос, Карнобат и Руен“, посочи Стоянова.

За хората, които обаче са изтървали тези две възможности за по-удобно гласуване, остава вариантът да отидат да гласуват в която секция им е най-удобно.

„Няма да има никакъв проблем. Ще подпишат декларацията и ще бъдат вписани под чертата. Въпросът е как да стигнат до там? Имат право на придружител. Отделно могат в деня на изборите да заявяват транспорт“, каза още председателят на РИК-Бургас.

Важно уточнение за членовете на секционните комисии е, че тази година ще си получават материалите директно в училищата, а не по териториални дирекции.

„В събота следобед ще бъдат уведомени за час и ще трябва да се явят на съответните места, където са им секциите. Ще се подреждат изборните помещения, като тогава ще получат и машините“, заяви Стоянова.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Бургас Избори 2021 Мнения
Ивелина Василева: Гласувах за развитието на Бургас и региона
  04.04.2021 11:20      

„Гласувах за развитието на Бургас и региона, за бъдещето на децата ни, за чиста природа, чи