Петък, 02 Юли 2021
    
Спорт

Черноморец приема днес Марица в директна битка за върха

  02.04.2021 12:32  
Черноморец приема днес Марица в директна битка за върха

Михаил КОЛЕВ

 

„Черноморец“ (Бургас) ще изиграе днес може би най-важния си мач от първенството на Трета югоизточна лига. „Акулите“ приемат от 17:00 часа прекия конкурент за първото място в класирането „Марица“ (Пловдив). Бургазлии продължават да са лидер на Югоизток с 52 точки. Толкова имат и пловдивчани, които обаче са и с мач повече.

От три седмици отборът на „Черноморец“ не е играл официална среща. Двубоите срещу „Розова долина“ (Казанлък) и „Несебър“ бяха отложени заради усложнената ситуация с коронавируса. Въпреки липсата на мачове „акулите“ не са загубили форма и тренираха здраво за битката днес. Двубоят ще пропуснат вратарят Мартин Теменлиев и защитникът Слави Шопов, които още не са се излекували от COVID-19. В игра се завръщат Стоян Вергиев и Мустафа Мустафа, които се възстановиха от контузии, както и Нуретин Пюскюлю, който изтърпяваше наказание.

„Изключително мотивирани сме за тази среща. Нищо друго, освен победа, не ни устройва. Не желаем да се налага в последствие други отбори да ни вършат услуга, по-добре ние да си свършим нашата работа. Ако искаме да играем професионален футбол трябва да спечелим мача с „Марица“, заявиха от щаба на бургазлии.

Дербито ще премине при закрити врати и спазване на всички противоепидемични мерки, увериха от ръководството на „акулите“.

Поради важността на двубоя за съдия бе избран елитният рефер Варна Драгомир Драганов. През март той свири срещата между ЦСКА и „Лудогорец“.

Чисто психологически „Черноморец“ има предимство в този двубой. През есента бургазлии успяха да победят като гост с 0:2 „Марица“, с голове на Милен Танев и Мариян Тонев от дузпа.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната
  31.03.2021 10:55      

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме