Събота, 17 Апр 2021
    
Бургас Култура

Операта възобновява представленията

  01.04.2021 17:21  
Операта възобновява представленията

След паузата, наложена заради епидемична обстановка, Бургаската опера подновява своите сценични прояви.

На 11-и април, неделя, от 11 часа, в залата на Операта, за най-младите и за техните родители, ще бъде представена музикалната комедия „Четиримата близнаци“ - музика: Георги Костов, либрето: Панчо Панчев. Постановката е на Александър Текелиев, режисьор: Дарина Главанакова-Бакърджиева.

„Имало едно време едно село, хубаво като цялата българска земя. Казвало се Близнаково и в него живеели четирима братя близнаци, еднакви като четири тухли, от един калъп извадени.

Още като бебета майка им постоянно ги бъркала и често нахранвала едно от тях по два или три пъти, а другите оставяла гладни. Те плачели, тя ги дохранвала, оправяли се някак, докато един ден се разболяла и скоро ги оставила сираци. Тогава баща им в чудо се видял – и какво да прави, купил четири разноцветни калпачета и им ги нахлузил на главичките...“. Ето така започва либретото а „Четиримата билзнаци“, а какво се случва в приказната история в стила на „Българи от старо време“ и какъв е краят й могат да научат всички, които в неделя отделят време да отидат на опера.

В ролята на бабата е Росица Видева, близнаците се изпълняват от Бранимир Недков, Бонка е Весела Апостолова, стрина Гина –Лина Пеева и чорбаджи Петко – Петър Тихолов.

 Участва и балета на Държавна опера – Бургас.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ