Събота, 17 Апр 2021
    
Любопитно Средец

Иванка Стоева, пчеларка: Не познавам колеги, болни от коронавирус

  29.03.2021 17:52  
Иванка Стоева, пчеларка: Не познавам колеги, болни от коронавирус

Михаил КОЛЕВ

 

Боледуват ли пчеларите от коронавирус? Тази тема е особено дискутирана сред представителите на бранша. Според някои от тях пчелната отрова предпазва от COVID-19, докато други са на мнение, че пчеларите, подобно на всички останали хора, могат да заболеят от вируса?

Сред онези, които не познават болни пчелари, е Иванка Стоева от Средец. Тя има над 500 кошера в Средец и селата Белила и Орлинци. Секретар е на Сдружението на пчеларите в Средец. По нейни думи причината обкръжението й от пчелари да не са болни от коронавируса, се крие в чистия въздух и сериозната консумация на мед

„Всички колеги от бранша, които познавам, досега не са се заразили с COVID-19. Това според мен се дължи основно на начина на живот. Ние пчеларите по цял ден сме навън на чист въздух и сред природата. Шансът някой да се разболее е далеч по-малък, отколкото ако работиш в затворено помещение. Консумацията на мед също оказва своето голямо влияние в това да се предпазим от заболяването. Вкъщи всички консумираме много мед и засега не сме се заразили с коронавирус “, казва тя.

Голямата й мечта е да създаде условия за апитерапия - алтернативен метод за лечение и превенция на различни патологии, използващ свойствата на пчелните продукти.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ