Събота, 26 Юни 2021
    
Бургас Любопитно Малко Търново Приморско

Туристически маршрути в пандемията близо до Бургас

  27.03.2021 10:59  
Туристически маршрути в пандемията близо до Бургас

Къде може да се разходите в дните на  пандемия и строги мерки, без да се притеснявате от болестта. Днес времето е прекрасно точно за разходки и извън обичайните по двете централни улици, Морската градина,  района около Морска гара, може да предприемете и близки маршрути, за да получите малко витамин Д. Още от рано тази сутрин бургазлии обсипаха различните фейсбук групи с въпроси, къде може да разходят заедно с децата си. Разбира се първите и най-популярни маршрути това са Минералните бани, парка във Ветрен, можете да отидете до Атанасовско езеро, за да видите къде се добива сол, какви птици гнездят там, както и кое място вече са избрали за свой дом фламингите. От вчера около бургаските солници кръжат и щъркели, така че още един повод да се разходите и да хвърлите вече мартениците. Районът около Солниците и велоалеята до Сарафово е  един от утвърдените маршрути на бургазлии, там на определени места се открива уникална гледка към целия  Бургаски залив.

Природен център „Пода“, другото  място, което е свързано с орнитоложки туризъм. Все повече бургазлии обръщат поглед към него.

Парк "Росенец" е другият маршрут, любимо място за пикници и разходки.

Местността Бакърлъка ни е следващото предложение, намира се на 30 км от Бургас, в границите на община Созопол. Основното, което привлича туристи е хубавата панорамна гледка отвисоко (376м надморска височина) на целия Бургаски залив. Най-ясно се виждат Созопол и неговите острови, защото са най-близо. Освен това, тук се среща и рядкото хагерово лале (тракийско лале) както и представители на шипобедрената костенурка. На територията на местността са регистрирани 172 вида птици, от които 43 са защитени и включени в Червената книга на България.

Разбира се  Странджа е планината, която ще ви даде много възможности за излети-Младежко и Стоилово са емблематични места, които вече са познати на любителите на краткия уикенд туризъм

Районът около Приморско-също предлага няколко приятни места, ако не сте ги посетили, то задължително трябва да го направите през този сезон-Лъвската глава и Бегликташ са сред най-предпочитаните интересни места.
Ако ще слизате по на юг-включете устието на река Велека.

Където и да изберете, няма да сгрешите, без да се събирате на големи групи , а ние апелираме не оставайте  отпадъци и храна след себе си, приберете ги и ги изхвърлете на местата, определени за това.

Редица туристически пътеки, заслони са изпочупени и превърнати в бунища, които доброволци ще трябва да възстановяват.

 


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ