Четвъртък, 24 Юни 2021
    
Избори 2021

В ковид отделенията ще има избирателни секции

  26.03.2021 15:25  
В ковид отделенията ще има избирателни секции

Георги РУСИНОВ

 

Във всяка една болница, където има ковид отделения, ще има избирателни секции. Това обясни председателят на РИК-Бургас в отговор на репортерки въпрос на „Черноморски фар“. Елка Стоянова посочи пред медии, че избирателните списъци в коронавирусните отделения ще се предоставят до към 1 април.

„По регламент, за да има съставен списък, трябва да има най-малко 10 души. Извън тези секции, ще има такива и за лежащо болните в другите отделения. ЦИК позволи една секция да обслужва повече от едно ковид отделение на територията на едно болнично заведение. Комисията също ще бъде формирана към 1 април“, каза председателят на РИК-Бургас.

За карантинираните секцията ще е различна от тези предвидени за хората с двигателни проблеми, които ще гласуват от дома. Подвижните секции ще са с по трима членове.

„Очакваме предложенията на общинските администрации, за да можем да назначим тези секции. Към момента в Бургас има 15-20 заявления от карантинирани. Това означава, че със сигурност ще има поне една такава секция в Бургас“, уточни Стоянова.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ