Петък, 07 Май 2021
    
Бургас

Над 22 000 души са се ваксинирали в областта

  25.03.2021 16:32  
Над 22 000 души са се ваксинирали в областта

Интерес към ваксинацията има, но с РНК ваксини

 

Георги РУСИНОВ

 

Интерес към ваксинирането в Бургас има, но с РНК ваксини, обясни пред журналисти директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. С „Пфайзер“ и „Модерна“ продължават да се ваксинират хората по списъци от първа и трета фаза. Над 22 000 са ваксинираните към момента в областта, показват данни на Здравната инспекция.

„Към „Астра Зенека“ имаме наблюдения, че е спаднал интересът. Във връзка с електронната система, всеки който желае, ще получи ваксина. Всяка седмица се зареждат и РНК ваксини, но хората по списъци, както и членовете на секционни комисии се ваксинират приоритетно“, обясни д-р Паздеров.

Пред репортер на „Черноморски фар“ председателят на РИК-Бургас Елка Стоянова заяви, че очакват още около 200 души от СИК-овете в община Бургас да си поставят ваксини преди вота на 4 април. Припомняме, че в първата фаза едва 1/4 от изборната администрация в общината се ваксинира.

„От тях има такива, които не се бяха ваксинирали, но сега процентът на желаещите се вдигна много“, твърди директорът на РЗИ-Бургас.

Репортерски проверки на изданието ни няколко пъти установиха, че действително една част от бургазлии, чакащи за ваксини след регистрация в онлайн регистъра, се отказват, когато разберат, че им предлагат „Астра Зенека“.

Област Бургас е първа по заболеваемост в страната с над 900 на 100 000 население.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мина Кръстева: Да се вземем в ръце и да работим за едно по-добро настояще и бъдеще
  04.05.2021 11:53      

Народ, който е създал народното читалище, никога няма да се откаже от книгата и от св