Петък, 07 Май 2021
    
Бургас

Бургазлии-дисциплинирани, носят маски на открито

  26.03.2021 14:34  
 Бургазлии-дисциплинирани, носят маски на открито

Справка от извършени проверки на полиция и УКОРС показва, че бургазлии са дисциплинари и носят маските на открито. Нарушенията са минимални, написа кметът Димитър Николов

Въпреки че ограниченията в Бургас са едни от най-строгите, искам да ви БЛАГОДАРЯ, че проявихте разбиране и се съобразявате с тях!

Така всички помагаме на здравните заведения и на медицинските лица, които преживяват изключително тежки дни.

Ситуацията в Бургас все още е сериозна, тъй като болниците поемат пациенти не само от града, но и от целия регион, както и от съседни области.

Леглата се заемат бързо, в момента се прави реорганизация, за да се открият нови легла за ковид пациенти.

Управителите на болниците в Бургас са в непрестанна комуникация и проявяват изключителна солидарност, така че да осъществяват взаимопомощ помежду си.

Целта е да не остане необгрижен пациент, независимо от заболяването му. На места, където определени отделения се преструктурират в КОВИД сектори, пациентите се пренасочват към колегите им от други болници, които ще ги поемат.

Екипите на Домашен социален патронаж осъществяват доставки на храни и медикаменти на хора под карантина, както и на своите потребители.

Предавам и молбата на екипите на Спешна помощ. А тя е: моля ви, доверявайте се на преценката на медицинските лица от линейките, както и на колегите им от триажите. Те най-добре знаят дали един пациент се нуждае от хоспитализация или е за домашно лечение.

Всички се надяваме това да е пикът на заразата и до няколко дни ситуацията да започне да се успокоява. Историята познава и много по-тежки ситуации. Вярвам, че се справим и сега!, написа още кметът.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мина Кръстева: Да се вземем в ръце и да работим за едно по-добро настояще и бъдеще
  04.05.2021 11:53      

Народ, който е създал народното читалище, никога няма да се откаже от книгата и от св