Събота, 25 Дек 2021
    
Малко Търново

Откриха обновената сграда на Пожарната в Малко Търново

  17.03.2021 17:43  
Откриха обновената сграда на Пожарната в Малко Търново

С тържествена церемония и църковен водосвет обновената сграда на Участък „Пожарна безопасност и защита на населението” – Малко Търново бе официално открита днес. Дейностите по обновяване на зданието стартираха след подписан през 2019 год. тристранен договор между Министерство на регионалното развитие и благоустройството, УО на ОП „Региони в растеж“ и община Малко Търново за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на административна сграда на УПБЗН - Малко Търново и многофамилни жилищни сгради на територията на гр. Малко Търново“.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейският съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие, Приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони”.

Проектното предложение бе насочено към въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на УПБЗН - гр. Малко Търново и на три многофамилни жилищни сгради с админстративни адреси: гр. МалкоТърново, к-с „Изток”, бл. 19, бл. 20 и бл. 25.

Дейностите по проекта бяха изпълнени в договорените срокове и за всеки един от обектите бе издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация.

На официалната церемония по откриване на обновената сграда на противопожарната служба присъстваха : Директора на РДПБЗН – Бургас – комисар Васил Василев, Началника на Първа РСПБЗН – Бургас – главен инспектор Николай Николаев, председателя на Парламентарната комисия по околната среда и водите в 44-ото Народно събрание - г-жа Ивелина Василева, кмета на община Малко Търново – г-н Илиян Янчев, общински съветници и доброволци.

При откриването кмета на общината - Илиян Янчев оповести регистрирането на осем доброволци от Малко Търново в регистъра на доброволните формирования, с което местната власт е изпълнила задължението си по Закона за защита при бедствия за създаване на доброволно формирование за изпълнение на дейностите по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Г-н Янчев заяви, че към момента за доброволците е сключена застраховка, закупено е защитно облекло, отговарящо на стандартите и изискванията и предстои да се проведе първоначален курс на обучение.

Тържественото срязване на лентата, бе последвано от пожеланието на кмета на община Малко Търново : „Обновената сграда на противопожарната служба да приютява своите служители дълги години, без да им се налага да излизат извън нея, борейки се с бедствия и огнени стихии!”


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може