Петък, 11 Юни 2021
    
Созопол

Созопол и турският Визе подписаха договор за сътрудничество

  12.03.2021 17:12  
  Созопол и турският Визе подписаха договор за сътрудничество

Договор за сътрудничество и установяване на приятелски отношения бе сключен между Община Созопол и община Визе, Турция.

Кметът на Визе Ерджан Озалп бе посрещнат от Тихомир Янакиев в неговия кабинет, където в присъствието на официалната турска делегация, председателя на ОбС Созопол Георги Пинелов и зам.-кмета Тодор Дамянов, двамата градоначалници положиха своите подписи на документа, узаконяващ желанието на двете Общини за международно сътрудничество на основата на равнопоставеност и взаимен интерес.

Това се случва след като през октомври миналата година в Община Созопол постъпи писмо от г-н Озалп с предложение да се установят трайни отношения на побратимяване, които да дадат възможност за създаване, развитие и укрепване на приятелски връзки. С Решение № 265/17.12.2020г. Общински съвет Созопол подкрепи идеята и упълномощи кмета на община Созопол да подпише договор за побратимяване, който да бъде основата на бъдещо сътрудничество и партньорство, взаимна обмяна на информация, идеи и добри практики в сферата на туризма, културата и социалните дейности, както и популяризиране на общината в чужбина чрез участие в национални и международни форуми и изложения.

Двете страни заявиха обща позиция, че ще работят заедно по съвместни инициативи и проекти, както и по разработване на програма за привличане на инвестиции в областите на сътрудничество.

След официалната среща турската делегация бе поканена да разгледа Етнографския музей, в чиито зали е пресъздаден уютът на някогашната созополска съща и са изложени традиционни занаятчийски инструменти, свързани с основния поминък на населението - риболов, земеделие, скотовъдство.

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката:Проф. Севдалина Турманова: „Лабораториите” на политиката и на науката работят по сходни правила
  12.03.2021 17:28      

В съвременния свят разделението между мъжки и женски професии все повече се размива,