Събота, 17 Апр 2021
    
Избори 2021

ВМРО регистрира в Бургас листа със силна гражданска квота и знакови политически партньори

  02.03.2021 17:46  
ВМРО регистрира в Бургас листа със силна гражданска квота и знакови политически партньори

ВМРО Бургас тръгна към изборите за Народно събрание със сериозно присъствие в листата си на представители от „гражданската квота“ и с включване на силни политически партньори от региона.

По пътя към Народното събрание към водача на листата и евродепутат Ангел Джамбазки, към председателя на ПП СЕК Георги Манев и местния лидер на „войводите“ Георги Дракалиев  се присъединяват още лекари, инженери, капитан далечно плаване, предприемачи от различни области на бизнеса, както и македонски българин от Кавадарци.

Спечелването на два мандата от Бургаски избирателен район е напълно постижима цел според Георги Дракалиев. Той се позова на впечатляващата подкрепа от избирателите , която ВМРО и Ангел Джамбазки получиха на евровота през 2019 год., както и на сериозния брой гласували за „Средна европейска класа“ на последните местни избори.

Като причина за подписването на политическо споразумение между двете партии председателя на ПП СЕК Георги Манев посочи дългогодишното сътрудничество, общото минало и защитата на съвместни политически каузи .

Той посочи като обща стратегия през квотата на ВМРО в Парламента да бъдат прокарани политики за създаване на устойчива и солидна средна европейска класа в България.

В бургаската листа местата са поделени между ВМРО и ПП СЕК, но в нея като численост силен превес има „гражданската квота“ . Сред кандидатите има и осигурена позиция за Съюза на патриотичните сили „Защита“

В следващите дни представителите на листата започват поредица от срещи с хората от Бургаски регион, за да ги запознаят със своята програма, която извежда като приоритети ръст на доходите на българските граждани, повишаване на стандарта на живот, противопоставяне на „джендър“ идеологиите в България, изграждане на близки и братски отношения със Северна Македония и подкрепа за влизането и в ЕС, както и още много други.

 

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ