Понеделник, 24 Яну 2022
    
Бизнес Бургас

Георги Мицов, ресторант „Ла Веранда“: Отваряме, но и продължаваме с разноса до адрес

  27.02.2021 20:08  
Георги Мицов, ресторант „Ла Веранда“: Отваряме, но и продължаваме с разноса до адрес

Георги РУСИНОВ

 

Бургазлията Георги Мицов е врял и кипял в туризма през годините. В трудната COVID-19 ситуация със затварянето на заведенията обаче той казва, че е истинско чудо, че е съхранил ядрото на персонала си в ресторант „Ла Веранда“. 6 от 16 души продължават да работят при него. Останалите са били съкратени, за да могат да си получават възнагражденията в пълен размер от борсата.

„В момента този персонал покрива изискванията ни за работа. При положение че отворим, може би ще върна още двама. Другите ще изчакат още малко“, заяви той пред репортер на „Черноморски фар“.

Бургазлията добави и че очакват помощ от държавата по една от мерките, тъй като са кандидатствали.

„Имаме голяма разлика в оборотите. В момента реално подпомагаме бизнеса с немалки суми, за да продължаваме работа. Оборотът, който развиваме, не стига да бъдат покрити всички разходи. Но това го правим, за да можем да съхраним хората“, каза ресторантьорът.

Мицов коментира, че иначе са готови за заветната дата 1 март, когато заведенията ще могат да отново да посрещнат клиенти.

„Продължаваме да работим, да правим нови рецепти. Ние работихме през цялото време с доставки по домовете и се оказа, че си имаме една фен група, която ни харесва и продължава да поръчва. Това може само да ни радва. Така че ако няма някаква промяна, абсолютно нормално е да отворим. Тайни партита нямам намерение да правя. Просто не съм такъв“, добави той.

Според него е напълно нормално покрай цялата лудост в момента бургазлии да не искат да излизат много по заведения.

„Затова планираме да продължим да работим с разнос до адрес и на място със спазване на всички епидемиологични мерки, както сме ги спазвали и досега. Работното ни време ще продължи да е ограничено – докъм 21:30 – 22:00 часа. Да се надяваме, че лека-полека колелото ще се завърти“, уточни ресторантьорът.

Какво лято очаква Мицов?

„Малко грозно ще се пошегувам, но ще е хубаво да продължим да палим свещи идиотите в Гърция и Турция да държат затворени държавите, за да имаме нормален сезон и ние. Миналата година, ако се вярва на системата за броене, се появиха едни 400 000 души, които в последните пет години не са почивали у нас. Де факто пък това спаси хората, защото представете си какъв друг поминък имат хората от малките черноморски градове като Поморие, Царево, Приморско. С туризъм са свързани 700 000 души в страната. Не трябва да се зачерква с лека ръка този отрасъл. Окей, държавата помага, но това не е панацея“, смята той.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Славко Матанович, биоенерготерапевт: Имам нужда да давам енергия на хората
  24.10.2021 18:01      

Славко Матанович е специалист – практик по биоенерготерапия и радиестезия. Запо

>