Петък, 31 Дек 2021
    
Бизнес

Вицепремиерът Марияна Николова: Заведенията отварят от 1 март при 50% заетост

  24.02.2021 16:13  
Вицепремиерът Марияна Николова:  Заведенията отварят от 1 март при 50% заетост

Ресторантите ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа с клиенти. А нощните заведения ще отворят от 1 април. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след работна среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. В дискусията участваха доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор на  България, и представители на туристическия бранш.

Министър Николова посочи, че с официално писмо още от 19 януари тя е предложила отварянето на заведенията, като идеята е била работното време да е до 22:30 часа. Днес направихме ново предложение за дейности до 23 часа, което беше прието и от бизнеса, посочи вицепремиерът. Запазва се ограничението от 15 човека за организирани частни събития като сватби и кръщенета.

Задължително е и спазването на всички противоепидемични мерки за работа, подчерта вицепремиерът. Тя беше категорична, че контролът ще е безкомпромисен и не трябва да се допуска и една грешка, която може да опетни бранша.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов честити на бургаските пенсионери
  01.10.2021 11:12      

Кметът на Община Бургас Димитър Николов отправя най-сърдечен поздрав към всички бургаски пенсионе