Събота, 22 Май 2021
    
Айтос

Кметът Васил Едрев: И през 2021 г. община Айтос ще бъде строителна площадка

  20.02.2021 10:57  
Кметът Васил Едрев:  И през 2021 г. община Айтос ще бъде строителна площадка

Община Айтос има финансов ресурс за изпълнение на всички планирани проекти. Нямаме дългове, не предвиждаме поемане на дълг през 2021 г., както и увеличение на данъците и таксите за тази година. Това каза кметът Васил Едрев на общественото обсъждане на проекта за бюджет, което се проведе на 8 февруари 2021 г. Ето какво още заяви градоначалникът пред медиите, веднага след публичното представяне на финансовата рамка.

Капиталовата програма на община Айтос нарасна благодарение на добрата работа на общинската администрация по проекти и отпуснатите средства от Министерския съвет за изграждане на нова детска градина за 3 000 000 лв., която е изключително необходима за Айтос. 1 350 000 лв. са осигурени за ремонт на пътища в селата и 1 310 000 лв за благоустрояване на Градската градина в Айтос. Имаме и много спечелени проекти по европейски програми с осигурено финансиране, които предстои да бъдат реализирани. Годината ще е много динамична, Айтос отново ще бъде строителна площадка. Заделили сме достатъчно средства и за образование, здравеопазване, социална политика и спорт.

През 2021 г., ще бъде ремонтирана втората спортна зала - на градския стадион. Общината има и проект за изграждане на посетителски център в етнографския комплекс „Генгер“. В село Карагеоргиево ще се извърши корекция на западното дере и ще се изградят пасарелки. Проектът е на стойност 653 000 лева. Той ще реши изключително наболял проблем за местните жители. 

В селото ще бъде изградена и нова детска площадка. Осигурени са и средства за ремонт на уличните настилки в девет от населените места на общината. Предвидени са достатъчно средства за ремонти на уличните, тротоарните настилки и за основен ремонт на уличното осветление в Айтос.

Бюджет 2021 е амбициозен с изключително много проекти и изисква много работа. Надявам се да реализираме качествено всичко, което сме планирали и това да зарадва жителите на община Айтос. Бюджетът на Община Айтос за първи път е над 30 млн. лева, предстои приемането му от Общинския съвет на февруарското заседание.

НП


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати