Събота, 22 Май 2021
    
Спорт

Черноморец посреща утре Родопа в първи официален мач за годината

  19.02.2021 17:25  
Черноморец посреща утре Родопа в първи официален мач за годината

Михаил КОЛЕВ

 

„Черноморец“ ще изиграе утре първия си мач за 2021 година. В двубой от 18-ия кръг на Трета югоизточна лига „акулите“ приемат от 14 часа тима на „Родопа“ (Смолян), като по този начин се дава началото на пролетния дял в шампионата.

Бургаският клуб зимува на първото място и има в актива си 44 точки, с три повече от втория „Загорец“ (Нова Загора), който е с мач по-малко.

За мача в събота новият старши треньор на „Черноморец“ ще може да разчита на всички налични футболисти. Пред вестник „Черноморски фар“ той заяви, че очаква трудни мачове през пролетта, но вярва, че отборът ще се справи с предизвикателството да се завърне в професионалния футбол.

„В началото на всеки полусезон винаги е по-трудно за всеки един отбор, докато той намери своя облик. Не мисля, че срещу „Родопа“ ще е по-различно, но вярвам, че ще успеем да победим“, каза още Орачев.

Наставникът е доволен от подготовката, която проведе през зимната пауза тимът и добави, че се надява неговите момчета да покажат подобна игра и в шампионатните срещи.

Трансферната селекция при „акулите“ е приключила и не се очаква в клуба да пристигнат нови играчи. Но ако се появи някой интересен и заслужаващ си футболист – може и да бъде привлечен, допълни треньорът на бургазлии.

Целта пред „Черноморец“ е само една – класиране директно във Втора лига, след два неуспешни опита преди това.

„Имаме качествен състав с равностойни играчи, конкурентите ни също разполагат с добри футболисти, затова няма да ни е лесно. Но когато следваш конкретна цел, трябва да си готов на всичко за нея“, каза още Малин Орачев.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати