Събота, 22 Май 2021
    
Любопитно

Кайтсърфисти ще придават атмосфера на Света Анастасия

  19.02.2021 15:45  
Кайтсърфисти ще придават атмосфера на Света Анастасия

Дона МИТЕВА

Екипът на Света Анастасия загрява за лятото, участвайки в пролетния фестивал на Акве Калиде. В края на другата седмица той ще се включи в техния фестивал, наречен „Про-лети“. Скарата, греяното вино и билковата бира ще бъдат отговорност на островитяните.

Още от средата на март стартират ремонтните и освежителни работи на остров Света  Анастасия. „Започваме с подмяна на мебелите на ресторанта, освежаване на фасадите и музейната сбирка. Предстои ремонт на пристана“, обясни Павлин Димитров, управител на острова.

В плановете на екипа за лятото още отсега са залегнали два големи фестивала от по четири дни. Единият е „Биле фест“, а другият е около празника на острова. „Тази  година той ще е в неделя, но тържествата при нас ще започнат още от четвъртък“, допълни Димитров.

Има инициирани разговори с обществото на кайтсърфистите в Бургас. Целта е от тази година да се постави началото на традиция: на определени дати хората с хвърчилата да кръжат около острова, с което ще обогатят емоцията на гостите му като запомняща се атракция.

Интересът на бургазлии, а и на хора от вътрешността на страната не е изчезнал дори и в зимните месеци.

„Имаме запитвания  от бургаска  компания за къщите на острова за края на март, което означава, че те ще отворят преди официалното откриване на сезона, стига времето да позволи. Капацитетът е до 14 - 15 души, така че няма проблем“, обобщи Димитров.

Няколко сватбени тържества за юли, август и септември вече са записани. Освен това бургаският театър „Адриана Будевска“ е планирал три представления, а Държавната опера – пет спектакъла. Екипът на ОП „Туризъм“ подготвя още поне три-четири концерта. Целта е почти всеки уикенд да има събитие на острова.

 

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати