Сряда, 19 Май 2021
    
Руен

Община Руен ще разполага с рекорден бюджет за 2021-а

  17.02.2021 15:25  
Община Руен ще разполага с рекорден бюджет за 2021-а

Михаил КОЛЕВ

 

„Рамката за Бюджет 2021 в община Руен вече е изготвена“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ кметът Исмаил Осман. Предвидено е приходната част да бъде 31 400 000 лева, а също толкова средства общината е заделила и за разходи. 3 млн. лева е стойността на капиталовите разходи, като тези пари ще бъдат разпределени за всички населени места в Руенска община.

„Това е един балансиран бюджет. Откакто аз съм кмет, се стремим да не надвишаваме нашите разходи спрямо приходите, за да сме финансово стабилни. При изготвянето на всеки годишен бюджет винаги не е лесно, но сега нещата са още по-сложни, предвид пандемичната обстановка. Общината е с 39 населени места и навсякъде трябва да отделим пари. Трудно е, но се справяме“, каза още Осман.

Бюджет 2021 за община Руен ще е рекорден като размер, надминавайки миналогодишния, който бе на стойност 29 млн. лева.

Приоритет през тази година ще бъде образованието, като за него са отделени 17 млн. лева, което е с 2 млн. лева повече от предходната година в този ресор.

За спорта в Руен са заделени 60 000 лева през 2021 година. Тези пари ще отидат в гордостта на общината – клубът по борба, както и футболните тимове от селата, играещи в областните групи.

„Инфраструктурата също е сред основните звена, за които ще се отделят средства. Предвидени са пари за ремонт на пътните отсечки, които са в най-лошо състояние“, каза още кметът на община Руен. Това са Планиница - Рупча, Соколец - Каравельово, Топчийско - Мрежичко, Дъскотна - Заимчево, Сини рид - Рудина - Рожден.

При всяка възможност общината ще кандидатства за одобряване на проекти. При последния такъв благодарение на финансите от проект „Красива България“ в село Добра поляна ще бъде извършено саниране на детската градина и кметството. Половината от финансирането е държавно, а останалата част – общинско.

Бюджет 2021 на община Руен трябва да бъде официално гласуван в края на февруари, като предстои общинският председател да насрочи дата.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.