Сряда, 19 Май 2021
    
Бургас

Френският посланик идва на посещение в СУ „Константин Петканов“

  17.02.2021 10:13  
Френският посланик идва на посещение в СУ „Константин Петканов“

Михаил КОЛЕВ

 

Френският посланик Флоранс Робин ще пристигне на посещение в СУ „Константин Петканов“. Заедно с педагозите и представител на техен инспекторат от Франция, гостуващи по покана на Регионален инспекторат по образование – Бургас, те ще посетят училището в четвъртък.

Гостите ще разгледат учебната база и ще се запознаят с начина на работа в средно училище в България, тъй като във Франция такъв вид училища няма. Те ще наблюдават пет учебни моменти от работния процес в СУ „Константин Петканов“.

Ще им бъде показана работа с роботи в първи клас, бинарен урок по природни науки и история и цивилизация, като ще се направи връзка чрез проектно-базирано обучение между работа от разстояние в електронна среда и в реална. Петокласниците ще програмират в часа, който е част от иновацията на училището „Старт с програмиране“, а учениците от гимназиален етап ще правят сайт, като ще съчетаят знания и умения по информационни технологии и изобразително изкуство. Ще се използва в бинарния урок метода „обърната класна стая.“ Ще се покажат добри практики за работа, свързани с приобщаващото образование за ученици със специални образователни потребности, работа на ресурсен учител, психолог и логопед, както и взаимодействие с родител. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ директорката на училището Даринка Колева.

„Визитата на френските гости е една много добра възможност да си сътрудничим с тях и добро начало за обмяна на педагогически модели и практики. Има какво да научим от френската образователна система, но и те от нас също. Целта е да развием партньорски отношения за взаимно сътрудничество, свързано с образованието. Надявам се, че ще върнем визитата, както с педагогическите специалисти, така и с учениците, но това е все още рано да се коментира, предвид пандемията“, каза още тя.

В тази връзка френската делегация няма да посети класните стаи на учениците, а ще бъдат настанени в специална зала, в която през платформата MS Teams чрез камери ще наблюдават учебния процес, за да се спазят противоепи-демичните мерки.

Специален гост ще бъде и проф. Папанчева, преподавател от университет „Проф. д-р Асен Златаров“, партньор на училището.

По думи на г-жа ДаринаКолева за първи път чужд посланик ще пристигне на визита в СУ „Константин Петканов“ от основаването на учебното заведение.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.