Вторник, 18 Май 2021
    
Любопитно Общество

Пощите провокират децата: Напишете 800 думи за преживяванията си в условия на пандемия

  16.02.2021 13:51  
Пощите провокират децата: Напишете 800 думи за преживяванията си в условия на пандемия

 „Български пощи“ ЕАД, обявяви началото на националния етап на 50-ти международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз /ВПС/ и ЮНЕСКО. Темата тази година е: „Напиши писмо до член на твоето семейство за преживяванията ти в условията на пандемията от COVID – 19“.

В конкурса могат да вземат участие единствено деца на възраст до 15 години. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища или физически лица. Във финалното състезание се допуска само по едно писмо от страна-членка.

Право на участие в конкурса ще имат съчинения отговарящи на следните условия:

Участникът трябва да предостави попълнена Декларация-съгласие. Съдържанието на съчинението да отговаря на поставената тема.         Авторът на съчинението да бъде на определената възраст. Съчинението да съдържа не повече от 800 думи.    Писмото да бъде с клеймо не по-късно от 22 март 2021 година.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят своите съчинения не по-късно от 22 март 2021 година до РУ на „Български пощи” ЕАД, за 50-ти Епистоларен конкурс

Писмото, класирало се на първо място на национално ниво, ще бъде преведено и изпратено до ВПС за участие в 50–ти международен епистоларен конкурс за надпревара с останалите национални победители.

Отличените творби на участници, както и съчинението спечелило първа награда, ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на „Български пощи” ЕАД. 

 

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.