Понеделник, 17 Май 2021
    
Несебър

Артиум-център даде подслон на изложба за вино и любов

  15.02.2021 16:25  
Артиум-център даде подслон на изложба за вино и любов

Изложба, посветена на празника на виното и любовта, бе открита в Артиум-център. Тя е част от традиционната февруарска културна програма на Община Несебър и е дело на Сдружението на несебърските художници и Сдружение „Несебър Арт“. Творците – Албена Бояджиева, Валя Георгиева, Веселина Маринова, Георги Бояджиев, Даниела Атанасова, Радостина Христова, Румяна Йоргова, Явор Топалов, Милена Казакова, Йордан Йорданов и Видка Липчева и техните произведения, изпълнени в различни стилове и техники – маслена и акварелна живопис, графика, малка пластика и керамика, представи Златин Чаушев, началник отдел „Несебър-Св. наследство“.

С много емоция и метафоричност той изрази вдъхновението, с което двете велики стихии – на любовта и виното, провокират въображението и предизвикват сетивна експлозивност. Чрез платната на несебърските художници зрителят става съпричастен на прецизно естетизирана еротика, наситена със страст и изящество. Деликатният баланс на рисунъка гали най-нежните струни на душата и пробужда неизказани, но преживени от всеки усещания и настроения. Симбиозата между виното и любовта – „любовното опиянение“, блика от всички творби с яркост и запленяваща експресивност на емоциите. Тя е изведена в единна траектория на Духа, който ни извисява.

Необятния свят на багрите и формите в произведенията, плод на творческия порив на несебърските художници, са дълбока естетическа наслада за всеки посетител.

Вдъхновените и изпълнени с нежни послания творби на изобразителното изкуство и пластиката ще радват посетителите на Артиум център до края на месец февруари.

Експозицията ще бъде отворена за посещение  всеки ден от 12.00 до 18.00 часа.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.