Понеделник, 17 Май 2021
    
Култура

Иван Владимиров ще бъде гост на “София филм фест на брега”

  14.02.2021 13:10  
Иван Владимиров ще бъде гост на  “София филм фест на брега”

Режисьорът Иван Владимиров ще представи филма си “Сцени от живота на една актриса” в Бургас. Филмът ще бъде показан в рамките на 19-ия “София филм фест на брега”, който ще се проведе от 18 до 26 март в новия Културен Дом НХК.

Историята на филма разказва за млада актриса, която се врязва с колата си в бетонната стена на паркинг и се самоубива. Нейният приятел, който е начинаещ режисьор, се опитва да разбере защо и така създава филма “Сцени от живота на една актриса”. „Спомените” за актрисата във филма разказват известни лица на българското кино и театър, които играят себе си. Нейното самоубийство провокира събирането на заснетите парчета от живота ѝ от нейния бивш приятел, режисьор. В тях виждаме отпаднали сцени от филми, с които актрисата е можело да стане звезда, както и видеа, които режисьорът е снимал по време на тяхното драматично любовно съжителство.

Иван Владимиров учи класическа филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и кино- и телевизионна режисура в НАТФИЗ. През 2007 г. режисира късометражния филм “Валсове и танга от село Бела вода”. Заедно с Валери Йорданов е сърежисьор на “Кецове”, който през 2011 г. печели Специалната награда на руските киноклубове на Московския МКФ и специалната награда на журито на „Златна роза“. Освен режисьор Владимиров е и сценарист на филма. Оператор е Георги Челебиев, а главните роли са поверени на Радина Кърджилова и Йордан Ръсин. Владимир Пенев, Ивайло Христов, Валентин Ганев, Мариус Куркински, Светлана Янчева, Мариана Крумова са част от актьорския екип.

 “Сцени от живота на една актриса” имаше премиера на 38-ия фестивал за българско кино “Златна роза” във Варна през 2020 г., на който взе три награди – за най-добър режисьор, най-добър сценарист и специалната награда на журито.

“Сцени от живота на една актриса” е избраният филм от проф. Георги Дюлгеров, по който участниците от Киноклас Бургас ще работят през следващите седмици.

Днес учениците ще гледат филма и ще разговарят с режисьора. От избрани епизоди от филма, те ще изготвят свои интерпретации, работейки в екип от режисьори, сценаристи, актьори, монтажисти, звукорежисьори и сценографи, а готовите филмчета ще бъдат показани по време на фестивала. “София филм фест на брега” се организира от Арт Фест, с финансовата подкрепа на Община Бургас, спонсори и приятели.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.