Сряда, 03 Мар 2021
    
Приморско Царево

"Любовно писмо до АПИ" написаха протестиращи

  14.02.2021 12:13  
 \

Жители на Приморско и Царево излязоха на пътя от Ропотамо до Царево, за да изкажат недоволството си от състоянието му. Те се събраха на кръстовището на Узунджата.

Негов основен организатор беше общественикът от Приморско Здравко Василев.

„Целта на протеста е да покажем общото недоволство и несъгласие със състоянието на основния път, който свързва две морски общини, които имат претенции, че искат да развиват съвременен морски туризъм”, каза Здравко Василев пред БТВ.

Той коментира и обявената от АПИ в петък новина, че до началото на туристическия сезон пътят Бургас-Созопол-Царево ще бъде ремонтиран, а отпуснатите средства са 800 000 лв. По негови думи сумата е смешно малка.

Два дни преди протеста, от АПИ информираха, че през тази година ще бъдат инвестирани 800 000 в ремонт на пътя Бургас - Царево. Той е предвиден за началото на новия строителен сезон, ще включи и участъка от моста на Ропотамо до Приморско, защото отсечката не е в добро състояние. Строителните работи се очаква да започнат при подобряване на метеорологичните условия. Изготвя се и технически проект за основен ремонт на пътя от разклона на с. Маринка до п.в. „Царево“.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на