Петък, 26 Фев 2021
    
Сунгурларе

Жечка Сланинкова и Ути Бъчваров са звездни гости в Сунгурларе днес

  14.02.2021 09:07  
Жечка Сланинкова и Ути Бъчваров са звездни гости в Сунгурларе днес

Община Сунгурларе по традиция отбелязва празника на Трифон Зарезан – деня на виното, лозарите, кръчмарите и градинарите, днес.

От 10:00 часа ще започне ритуалът по коронясване на "Царя на лозята",  който ще се проведе в музейната сбирка по "Лозарство и винарство" в града. Официално ще бъдат наградени победителите в 29-ия конкурс за категориите – „най-добро бяло” и „най-добро червено”. След това с шествие всички ще се отправят към лозите, където ще бъде извършено ритуалното зарязване за берекет.

След молитвите за здраве идва ред на звездните гости – кулинарят Ути Бъчваров и народната певица Жечка Сланинкова. Първият ще изненада присъстващите в местността Ичмята с вкусна гозба, а втората ще огласи мегдана с красиви народни песни.

Организаторите припомнят, че всеки присъстващ трябва да спазва мерките за безопасност и да бъде на отстояние един от друг, независимо че всички събития са на открито. Ще се следи за изпълнение на указаните противоепидемични мерки.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник