Вторник, 11 Яну 2022
    
Царево

Организират фейсбук-кампания в помощ на пострадалите от наводненията в Кости

  06.02.2021 14:00  
Организират фейсбук-кампания в помощ на пострадалите от наводненията в Кости

Георги РУСИНОВ

 

Добри хора ще помагат на пострадалите от наводненията в Кости. Във Фейсбук се организира кампания, с която на потърпевшите 40 домакинства, чиито къщи бяха засегнати от водната стихия, да бъдат раздадени дрехи, одеяла, завивки, бяла и черна техника, мебели и други.

„Къщите на хората са наводнени и цялата им покъщнина е потопена във вода и кал. Държавата ще им изплати по 300 лева незнайно кога, а всички знаем, че с тази сума не могат да си закупят нищо. Затова правим ,,Да помогнем на Кости“, пишат в най-голямата шофьорска група на Несебър.

Уточнява се, че две фейсбук-групи и едно сдружение ще работят съвместно като събират покъщнина за бедстващите хора в Кости.

„Пунктът е след бензиностанция „Лукойл“ в Несебър, втората пресечка вдясно, където са няколко магазина. Парични средства не приемаме. Всеки отзовал се ще бъде от помощ. Благодарим Ви предварително. Започваме от 04.02.21-а до 11.02.21-а. За една седмица ще съберем повече от колкото можем да занесем“, призовават в публикацията самаряните.

Припомняме, че в странджанското село бе обявено частично бедствено положение. Благодарение на бързата намеса на кметския наместник, всички потенциално засегнати жители на селото бяха евакуирани и до човешки жертви не се стигна.

Областният съвет на БСП пък реагира остро срещу държавата и местната власт и поиска изграждане на защитна дига при река Велека. Като опасни точки в областта те посочиха още бургаското село Димчево и Средец.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав